Söndagens SSL Herr
Foto: Per Wiklund

Fixade två poäng utan att ha spelat en enda minut

ANNONS

Dalens matchvinnare spelade inte ett enda byte men han avgjorde matchen ändå.

Inför dagens match låg Dalen och Växjö på varsin sida av slutspelsstrecket med en poäng tillgodo för Umeålaget. Så viktiga poäng på spel och Dalen fick en drömstart där man gjorde 1-0 redan efter 21 sekunder och sedan fortsatte man att spela dröminnebandy i två perioder innan man fick soppatorsk.

- Vi spelade riktigt bra de två första perioderna och vi fick matchen precis dit vi ville. Vi ägde mycket boll och vi fick träff på vårt presspel i försvaret, säger Joel Grape till Innebandymagazinet.

Men sedan händer något i tredje perioden och Dalens stabila 5-2 ledning krymper mer och mer och när hesa Fredrik ljuder så har Växjö vunnit sista perioden med 5-2 och kvitterat till 7-7.

- Jag vet inte vad som händer och det känns som vi gjort flera risiga tredjeperioder nu på sista tiden. Det känns som om vi blir för bekväma när vi leder. Inför sista perioden så snacka vi om att vi skulle gå in och göra sexan direkt och avgöra men så blev det ju inte. Jag vet inte om det är något psykologiskt eller om det bara är tillfälligheter.

Grape själv spelade inte ett enda byte under matchen och efter en mållös sudden så fick han gå in och lägga den avgörande straffen.

- Jag har haft svårt att slå in mig i laget efter att jag var borta i tre månader med en hjärnskakning. Det har varit tufft att komma ikapp och ta en ordinarie plats men jag är en säker straffskytt. Jag brukar ligga på tränarna att vill ni ha ett snabbt avslut på matchen så är det bara att slänga in mig. Det var samma mot Storvreta senast då hade jag heller inte spelat ett enda byte men fick gå in och smaska dit en straff. Det är kul att man ändå kan vara med och bidra.

Bonuspoängen gjorde att Dalen klättrade en placering till sjunde plats. Med fyra omgångar kvar att spela så jagas de av Helsingborg som har samma poäng på åttonde platsen och just Växjö som ligger två poäng bakom nu.

- Det är ett riktigt getingbo runt strecket nu och vi hade behövt ta en trea idag. Det känns onödigt att det blev så jämnt som det blev. Men nu kunde vi inte avgöra idag så det är bara att tugga vidare och så länge vi har det här i egna händer så ska vi nog klara av det.

Skulle det köra ihop sig är det väl bara att sätta in Joel Grape från start som kommer med matchvinnargaranti?

- Haha, precis. Jag får hoppas på det. Det hade ju varit kul att få spela lite mer så att man kan få bli inkastad och spela lite slutspelsinnebandy också. 

 Matchfakta

       

Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Rasmus Andersson, Dalen

StjärnaStjärnaMarkus Jonsson, Växjö

Stjärna Alexander Hedlund, Dalen