Foto: Per Wiklund och Björn Sandberg

3 fd tränare som streckstriderna i SSL

ANNONS

Vem går till slutspel, vem missar och vem får lämna damernas SSL?

Damernas SSL är inne på målrakan och det är bara 6 omgångar kvar så med andra ord är det dags för att dra igång spurten snart. Vi har pratat med tre före detta SSL-tränare som fått sia om slutspurten i serien kring de två strecken. Just nu är det fem lag som krigar om de två sista slutspelsplatserna och 3 lag som krigar om att undvika de två nedflyttningsplatserna.

7. Västerås Rönnby 25p
8. Sirius 22p
-----------------------
9. Karlstad 22p
10. Jönköping 21p
11. Nacka 20p
12. Dalen 15p
______________
13. Warberg 14p
14. Skoghall 8p


Christoffer Suominen, fd tränare i Kalmarsund, Linköping och Mora

- Mycket talar för att topptrion kommer att vara intakt när grundserien sammanställs. Pixbo har dock svårast återstående schema och avslutar mot just KAIS Mora, vilket skulle kunna bli helt avgörande för vilka som blir tvåa i tabellen efter IKSU. Tabelltoppen i all ära, men det är i de övriga skikten av tabellen som det känns mest spännande under sista delen av grundserien. Endre har stora möjligheter att nå den så viktiga fjärde platsen och här tror jag att spelschemat talar emot säsongens stora överraskningslag Malmö FBC. Med det sagt så känns det öppet och ett Täby med hunger efter ytterligare ett slutspel skulle mycket väl också kunna ta fjärdeplatsen. Så det känns ändå öppet och spännande.

- Rönnby tar sjundeplatsen och sista slutspelsplatsen tar trots allt Sirius. Här kommer konkurrensen främst från Jönköping, men deras återstående schema talar emot det på förhand. Warberg och Dalen kommer att slåss om att få stanna kvar i ligan och kan det mycket väl avgöras i sista matchen. Det kan gå hursomhelst, men utifrån tabelläge och spelschema så har Dalen störst chans att ta de poäng som krävs för att hänga kvar.

Thomas Nielsen, fd tränare i IBK Göteborg

- Jag tror att Rönnby med Harnesk rutin gör att de kniper plats 7. Sen blir det Sirius som kniper den sista platsen dels för enklast motstånd kvar dels för att Klara Molin kommer att leda den där sista platsen.

- Tyvärr blir det respass för Warberg och Skoghalls då de på pappret har kvar tuffast motstånd. Warberg har inte hittat den där sista pusselbiten sedan Andrea Envall försvann och man kan inte alltid förlita sig på Sandra Hawerman. Dalen håller sig precis kvar på grund av rutinen.

Tobias "Tuben" Svensson, fd tränare Sirius

- Rönnby är ett slutspelslag och kommer sluta sjua. Laget gjorde ett fenomenalt tränarbyte och Andreas Harnesk gör laget flera nivåer bättre. Bästa förstärkningen under hela säsongen i mina ögon.

- Sirius gjorde till slut det enda rätta och bytte tränare. Laget har nu vunnit två livsviktiga matcher i kampen om slutspel mot Jönköping och Nacka. Laget har allt i egna händer och har bland annat kvar att möta Karlstad hemma, Skoghall borta och Warberg hemma. Här blir det nio poäng och det kommer räcka för slutspel.

- Karlstad har ett tufft program kvar med matcher mot Mora, Pixbo, Rönnby. Laget har chans att plocka nio poäng till mot Sirius, Jönköping och Dalen men personligen tror jag det bara blir tre. Sirius har av tradition ”lätt” för Karlstad hemma och JIK har en bättre grund än Karlstad. Segern kommer mot Dalen.

- Jönköping har likt Karlstad kvar tre otroligt tuffa matcher mot IKSU, Mora och Pixbo, där kammar laget noll trots seger mot Mora senast. Sen måste segrarna komma mot Warberg, Karlstad och Nacka. Trots att jag tror på nio poäng till JIK:arna så faller man på målsnöret, ett poäng efter Sirius.

- Nacka måste åka upp till Umeå och vinna mot Dalen ifall drömmen om slutspel ska leva vidare. Den har man stor chans i och Skoghall hemma kommer det bli tre poäng i. Laget kommer tryggt hålla sig kvar i SSL men något slutspel kommer det inte bli.

- Dalen har två matcher nu där det MÅSTE bli segrar då båda nykomlingarna står för motståndet, om inte kommer sista matchen mot Karlstad vara livsviktig för lagets överlevnad i superligan. Dalen har även kvar att möta Mora, Endre och Täby, där blir det inga poäng för Umeå-laget.

- Warberg har chans på nio poäng enligt mig. I matcherna mot Jönköping, Malmö och Sirius finns alla chanser för poäng men sedan har laget Endre, Rönnby och Täby. Tyvärr tror jag inte poängen kommer för att laget ska hålla sig kvar och SSL-resan tar slut denna säsong.

- Skoghall är för långt bakom resterande av lagen för att ens ha chans att hålla sig kvar, trots matcher mot Sirius, Nacka och Dalen. Sejouren i superligan blev ettårig och nya tag i allsvenskan nästa säsong.