Allsvenskan norra
Foto: Marko Grönholm

Sundsvall grep sista halmstrået

ANNONS

Efter gårdagens seger mot RIG Umeå är Sundsvall FBC fortfarande med i racet om ett nytt kontrakt.

Hade Sundsvall förlorat igår mot RIG Umeå hade deras framtid i allsvenskan i princip varit över. Men nykomlingarna vann med klara 7-2 och nu är det bara fem poäng upp till säker mark med lika många omgångar kvar att spela.   

- Första perioden bjuder vi RIG på alldeles för många lägen, det hade lika gärna kunnat vara 3-3 efter första men Leo (Torell, målvakt) var väldigt bra. De två andra perioderna är väl inget speciella, skulle säga att det är en ganska svårspelad match med tanke på hur RIG kör sin halv tråkiga man man. Vi gör det vi behöver och tar vår andra raka seger, säger Viktor Hammarstedt till Innebandymagazinet.

Sundsvall förstärkte organisationen runt laget med en ny sportansvarig tidigare i veckan när man plockade in Sundsvallslegenden Tomas Stenlund som tidigare varit i Granlo och Hudik/Björkberg. Han har varit en injektion som Hammarstedt tror kan hjälpa laget att klara  sig kvar i allsvenskan. 

- Det handlar bara om att vi måste ta en match i taget och göra allt i den. När Tomas Stenlund kom in har vi fått en ny röst som jag tror är väldigt viktig i en sådan här situation som vi har satt oss i. Vi har en väldigt bra känsla i laget nu efter 2 raka och givetvis så ska vi efter helgen ha 3 raka. Allt ligger i våra händer om vi ska klara oss kvar eller inte.

En annan viktig ingrediens till att klara sig kvar är Hammarstedt själv som är formtoppad just nu. Igår gjorde 17-åringen 2 assist och tidigare i veckan gjorde han 11 assist i JAS. 

- Min insats igår var helt okej skulle jag säga, tycker våran femma funkar väldigt bra och vi gör det lätt för varann på planen. JAS är ju JAS, det finns för många dåliga lag helt enkelt. Sen att jag gjorde 11 ass den matchen beror väl helt enkelt på att mina kamrater sätter dit alla bollar, skratt.

Sundsvallstalangen gör sin första säsong i allsvenskan och han hoppas att han får spela kvar där även nästa säsong. Men det stora personliga målet är att ta en plats i U19-landslaget som ska spela VM nästa år.

- Jag tycker det känns som att det går bättre och bättre i allsvenskan för mig. Sen är det självklart trist att vi har förlorat så många matcher men vi ska se till att rätta till det och hålla oss kvar. Tankarna som är just nu är väl att gå så långt som möjligt i JAS, göra allt för att hålla oss kvar i allsvenskan samt att försöka ta en plats i U19-VM senare.