Seriesegern
Foto: Per Wiklund

Seriesegern klar - nu ska Falun slå ärkerivalernas rekord

ANNONS

Grundserievinnarna tar nu sikte på poängrekordet i SSL Herr när det bara återstår fem omgångar att spela.

Under gårdagen blev det klart att Falun tog hem seriesegern för grundserien i SSL Herr säsongen 19/20, detta efter att Mullsjö besegrade Pixbo Wallenstam med klara 10-4.

- Det känns såklart kul. Vi hade som mål inför säsongen att komma topp-två och nu har vi väl haft en större ledning ett tag så det har hängt i luften även fast vi inte har snackat om det. Men det var ett av våra mål i år, så det var skönt, säger Omar Aldeeb till Innebandymagazinet.

Trodde ni själva att det skulle vara klart såpass tidigt?

- Nej absolut inte. Vi har haft en bra säsong men samtidigt så har vi haft många gånger där vi har haft tur med resultaten och när vi har förlorat så har både Pixbo och Storvreta förlorat. Så vi har fått mycket hjälp av de andra lagen också.

Är du besviken ändå att ni inte fick avgöra själva?

- Nej absolut inte. Ju tidigare desto bättre känner jag så kan man börja slipa på saker och, inte lägga det här åt sidan, men fokusera på andra saker. Börja fokusera på slutspelet och sånt.

Men Falun har även två rekord inom räckhåll den här säsongen. Poängrekordet på 80 poäng, satt av Storvreta i fjol, ligger verkligen i fara då man endast har sju poäng upp men även målrekordet i SSL Herr kan ryka. Målrekordet ligger på 266 gjorda mål och sattes av just Falun i fjol och för närvarande står Falun på 221 gjorda mål den här säsongen.

- Poängrekordet är ju inom räckhåll kan man säga och gör vi det vi ska då kommer vi slå det. Men som sagt det är ingenting vi snackar om så, det hade varit kul om vi kunde slå båda men målrekordet spelar inte så stor roll eftersom det är vi som redan har det.

För att slå målrekordet behöver ni snitta nio mål per match de sista omgångarna. Är det genomförbart?

- Svår fråga. Alla vet ju vad vi går för och då måste vi ha fem bra matcher liksom, gör vi fem riktigt bra matcher så kan det slås absolut.

Och Aldeeb menar att hans Falun inte behöver någon extra morot som sporrar dem inför de sista avslutande grundserieomgångarna.

- Jag tycker väl att slutspelet är en morot nog, att man vill vässa formen inför det och sätta kedjorna ordentligt och powerplay, boxplay och allt sånt ska sitta. Sen vore det kul för poängspelarna att ha någon morot att göra lite poäng här och där, men främst slutspelet skulle jag säga.