Mullsjö-Pixbo Wallenstam 19.15
Foto: Per Wiklund

Pixbostjärnan: "Var lite chockerande"

ANNONS

Det är upplagt för dramatik när Pixbo Wallenstam reser till Nyhemshallen ikväll för att ställas mot Mullsjö.

Det är dags för omgång 30 av herrarnas SSL att spelas färdigt ikväll i och med mötet mellan Mullsjö och Pixbo Wallenstam, och det är ett möte som är upplagt för lite hets menar Pixbos Martin Östholm.

- Det brukar bli väldigt roliga matcher. Lite hetsigt, lite småfult. Det är två bra lag som oftast brukar vilja spela mycket och brukar bjuda på bra matcher, säger Martin Östholm till Innebandymagazinet.

Ja hur är det att spela i Nyhemshallen?

- Det är speciellt. De har en speciell publik och ofta bra tryck på läktaren och både Mullsjö och bortalagen brukar väl dras med av det. Det gäller att vara på tårna från start och vara med på att det kommer bjudas upp till en fysiskt bra match.

Östholm själv öser in poäng och står noterad på 45(24+21) poäng inför kvällens match, och Pixbostjärnan har inte dragits med så mycket skadeproblem den här säsongen.

- Så länge jag är fräsch och frisk i kroppen så är jag nöjd, det är det viktiga. Då brukar det andra kommer per automatik men det är en väldigt viktig faktor i det och större delen av den här säsongen har jag fått vara det, och då känns det bra.

Hans Pixbo har annars gått som tåget den här säsongen och ligger på andraplats i SSL Herr, en poäng före Storvreta. Men inför säsongen tippades laget inte ens nå slutspel och det är något som Östholm tycker var väldigt konstigt.

- Jo men uppenbarligen har vi nog gått lite under radarn eftersom vi var tippade utanför slutspel. Det är nog inte många som räknat med att vi ska vara så starka som vi ändå varit, men jag menar, vi är ett bra lag och jag tycker att det var lite chockerande att vi blev tippade utanför slutspelet. Vi har en stabil stomme som varit med ett tag och fyllt på med för visso ganska unga spelare men med många duktiga såna. Jag är inte speciellt förvånad att vi är bättre än vad vi blev tippade på förhand.

Hur långt kan det räcka?

- Det är svårt att säga. Förhoppningsvis längre än det gjort senaste säsongerna för det är tråkigt att åka ut redan i kvarten. Så visst, försöka ta oss längre än så och det tycker jag att vi har förutsättningar för på i år på ett annat sätt än tidigare med en aningen bredare trupp. Vi har hunnit med att testa på fler olika saker under säsongen som jag tror är nyttiga för oss och blir nyttiga inför ett slutspel.

Men ikväll och Mullsjö, vad kommer krävas av er för en vinst där?

- Mycket energi. Vi förlorade senast borta mot Dalen och var lite energilösa i vårt spel, och det tycker jag speglar oss att när vi är bra och inte är bra att vi har mycket energi. Att vi har ett aggressivt försvarsspel och driver på spelet med bollen och har bra fötter i anfallszon, då är vi ett bra lag och det kommer krävas ikväll tror jag. Att vi steppar upp närkampsspelet och fötterna generellt på banan kommer vara viktigt för oss idag.