Nacka Wallenstam-Täby 5-6 SD
Foto: Per Wiklund

Tappade tvåmålsledning mot mästarna: "Har dem i en liten ask"

ANNONS

Sjunde raka förlusten för Nacka Wallenstam trots att man ledde med 50 sekunder kvar i derbyt.

Å ena sidan; nykomlingen Nacka Wallenstam tog poäng mot regerande svenska mästarna Täby. Å andra sidan; man var mycket nära att vinna. Det var blandade känslor som Nacka tog med sig från Stockholmsderbyt efter att ha haft ledningen med 5-3 i tredje perioden, och 5-4 med 50 sekunder kvar. Sara Attermos kvittering till 5-5 betydde förlängning och där kunde Frida Nilsson avgöra till Täbys fördel.

- Det är klart det är jobbigt med en torsk när det känns som att vi har dem i en liten ask, tycker vi. Men de är duktiga och tar tillvara på chanserna och kvitterar. I fyra mot fyra är det små marginaler som avgör, hade vi kommit förbi där så hade vi haft ett tre mot ett-läge istället. Men vi tog poäng mot svenska mästarna, det är inte fy skam, säger tränaren Fredrik ”Figge” Olsson till Innebandymagazinet och skickar en hyllning till publiken:

- Det var mycket folk idag (702 åskådare) och en riktigt bra Nacka-klack som bar oss genom matchen.


Efter att ha startat säsongen väldigt bra så har Nacka Wallenstam nu hamnat i en rejäl svacka, åtminstone poängmässigt. Det här var lagets sjunde raka förlust, och fem av dem har varit med uddamålet - varav tre i sudden death.

- Vi är nykomlingar och någonstans är målsättningen att hålla oss kvar. Det ser det ut som vi har chansen att göra fortfarande, så vi känner ingen jättestress över det. Men sedan har vi haft en målsättning att sikta på slutspel och då blir det jobbigt med alla uddamålstorskar, vi behöver de där poängen. Men det är inget att gräma ner sig över. Vi har Dalen på söndag och tar nya tag där. Vi är fortfarande ett lag under uppbyggnad så man får räkna med att få en liten dal som vi fått nu och som vi behöver ta oss ur, jag hoppas vi kan vara på topp när säsongen slutar.


Matchfakta: Nacka Wallenstam-Täby 5-6 SD