Historisk milstolpe

Historiskt mål - IKSU bäst genom alla tider

ANNONS

Louisa Turton såg till att IKSU blev historiska att nå en milstolpe i helgen.

När Louisa Turto kvitterade till 6-6 mot Endre i helgen skrev IKSU in sig i historieböckerna med att bli första att göra 3500 mål i högsta ligan någonsin på damsidan. Totalt blev man det tredje laget i Sverige att nå den milstolpen efter Warbergs herrar som gjort 3701 mål och Pixbos herrar som gjort 4454 mål. IKSU vann till slut med 8-7 och har således gjort 3502 mål i högstaligan. Segern betydde också att IKSU:s hemmasvit nu är uppe i 30 raka vinster.

- Givetvis kul att jag och årets upplaga av IKSU får vara en del i historieböckerna, säger jubileumsskytten Turton till Innebandymagazinet.

IKSU-backen är direkt ingen vann målskytt utan detta var säsongens andra mål. Så näsa för att göra mål kanske hon saknar men näsa för att göra de viktiga historiska målen finns där.

- Precis! Det är inte varje match man gör mål så bara det är kul i sig, och jag hade inte en aning om att jag sprätte in ett historiskt mål, fick höra det först efter matchen. Visste faktiskt inte ens att mål 3500 var inom räckhåll, men såklart kul.

Blev du firade efter matchen för ditt historiska mål?

- 110% av fokuset och firandet låg på vinsten med laget, så kan inte direkt påstå att det varit något speciellt kring jubileumsmålet utan 3 poäng var det överlägset viktigaste.

Se det historiska målet i klippet ovan.

FAKTA

Flest gjorda mål i damernas SSL

  • IKSU - 3502
  • Pixbo Wallenstam - 2877
  • Västerås Rönnby - 2868
  • Mora - 2655
  • Falun - 2509