Så var mötet mellan Helsingborg och Linköping

Läs matchrapporten från mötet mellan Helsingborg och Linköping.

Söndagens första match mellan Helsingborg och gästerna Linköping inledde med ett Helsingborgs övertag och de tog även helt rättvist ledningen tidigt med 1-0. Ur nästan ingenting kvitterade sedan Linköping och efter det var de gästerna som hade övertaget perioden ut. Extra plus till Kristoffer Fält och Felix Lanver. 1-3 i paus.

Den andra perioden han knappt börja förens Felix Lanver snodde åt sig en lös boll och placerade in 4-1. Därefter gjorde Lanver även 5-1. Efter det tog Helsingborg timeout och kom in i matchen igen, målen började trilla in och firma Jonathan Nilsson - Linus Nordgren var de som låg bakom de mesta hemmalaget skapade. Fortfarande Linköpings ledning efter två spelade, 5-6. Tidigare nämda Nordgren, Nilsson och Lanver får extra plusen.

FELIX LANVER vad med behöver man säga eller skriva. Nr 66 förvandlade precis allt han rörde vid till mål denna efter middag. De var både enklare retur mål från nära håll men också rejäla skott utifrån. I tredje spelades matchen mest av och Helsingborg gav inte det där extra som behövdes för att på allvar komma i kapp. Linköping i sin tur lät Felix Lanver få extra speltid för att försöka slå målrekordet i SSL som innehas av Alexander Galante-Carlström. Lanver kom upp till åtta denna afton och det är lika många som rekordet ligger på. Extra plus till Simon Palmén och självklart Lanver.