EXTRA
Foto: Bosse Grängsjö

Säsongen över för landslagsspelaren - tvingats till operation

ANNONS

I tisdags tvingades en SSL-stjärna och landslagsspelare att operera sitt knä.

I början på januari var olyckan framme i sudden mellan Dalen och Sirius och Siriusspelaren Nathalie Hjertberg fick bryta matchen med en knäskada. Situationen såg inte alls allvarlig ut när den skedde och dagen efter mådde Hjertberg bra.

- Vet inte riktigt vad som hände med knät. Var inte direkt en närkamp, jag mår bra men det är oklart om det hänt något med knät, sa hon till Innebandymagazinet dagen efter olyckan.  

Nu har beskedet kommit och det var korsbandet som gick av och Hjertberg opererades i tisdags.

- Operationen har gått bra. Det gick smidigare än de trott då de misstänkte skador på andra delar än korsbandet också. Det fanns lite andra mindre skador men allt ska vara åtgärdat och kommer läka under rehaben.

Nästa vecka så kommer 20-åringen börja med rehabträningen som beräknas pågå mellan 9-12 månader.

- Just nu är det vila som gäller så att sår och knät får vila. Rehab börjar jag med nästa vecka och sen pågår rehaben i minst 9 månader.

Foto: Bosse Grängsjö/Privat

Surteprodukten slog igenom med dunder och brak förra säsongen i Dalen som hon anslöt till efter tre år på RIG Umeå. Debutsäsongen i SSL blev så bra att hon även fick debutera i A-landslaget. Efter debutsäsongen så värvades Hjertberg till Sirius men där blev inte alls säsongens som det var tänkt. Skadeproblemen började redan på försäsongen med en stukad fot som inte vill ge med sig och som satte stopp för VM-spel. När foten väl läkt så gick korsbandet av.

- Jag har trivts bra i Uppsala och laget trots skador och så vidare. Helheten känns bra trots att denna innebandysäsongen inte blivit som planerat.

Sirius ligger för närvarande på 10 plats i Superligan och har 3 poäng upp till slutspel. Även om inte Hjertberg kan bidra på planen så ska hon göra allt hon kan för att hjälpa laget att ta sig till slutspel hemifrån och vid sidan av planen.

- Jag kommer försöka peppa laget allt jag kan på både träningar och matcher. Just nu är det dock något jag får göra hemifrån men så småningom kommer jag göra det i hallen.

Kolla in situationen när Hjertberg skadar sig i klippet nedan