#100talanger

Målvaktstalangen: "Hittade en bra form innan SDF-SM"

ANNONS

Vi presenterar en av Sveriges största målvaktstalanger: Julia Melltorn.

Upplands distriktslag tog sig till semifinal för andra året i rad i SDF-SM. En stor anledning till det var målvaktsspelet från Julia Melltorn, Siriuskeepern som inte utövar någon annan sport än innebandy och som precis utsetts till en av Sveriges största målvaktstalanger. Melltorn placerade sig på plats 81 på Innebandymagazinets talanglista. Hon minns tillbaka på SDF-SM:

- Det var en väldigt välorganiserad turnering. Det var en fantastisk upplevelse som jag är sjukt glad över att jag fått vara med om, säger Julia Melltorn till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag tycker att vi presterade bra, vi hade orken med oss genom turneringen och jag är mycket stolt över Uppland och att vi lyckades få med oss bronset hem! Min personliga insats är jag ganska nöjd över. Det kändes som jag hade hittat en bra form innan SDF-SM som jag tog med mig till turneringen.




Hur skulle du beskriva dig som målvakt?
- Jag skulle beskriva mig som lugn och relativt säker. Jag spelar mitt spel och brukar hålla min nivå genom säsongen.

Det ryktas att du nästan är lika med båda händerna bra på utkast?
- Nja, vet inte riktigt om det stämmer! Jag kan göra vissa utkast med både vänster och höger men de längsta utkasten kastar jag alltid med höger.

Läs mer om Julia Melltorn här: Sveriges största talanger plats 90-81

Den här artikeln handlar om: