Foto: Privat

Fd hockeyspelare dominerar i Herr3an

ANNONS

Han började spela innebandy som 25-åring och öst in över 300 poäng på fyra år.

Mattias Forslund är poängkung i Värmlands3an och hans Dotteviks IF är Sveriges enda Herr3an-lag som inte förlorat en enda match en så länge i seriespelet. 12 raka vinster har Arvika-laget som med fyra omgångar kvar leder Värmlands3an med 10 poäng. 

- Känslan är kanon finns ju inge bättre än att vinna! Men vi har några tuffa matcher kvar denna säsong men vi hoppas på att de röda tåget ska rulla hela vägen, säger Forslund till Innebandymagazinet.

Vad är det som gör er så överlägsna i serien och att ni är Sveriges bästa Herr3an-lag?

- Överlägsna skulle ja inte vilja säga vissa matcher har vi stundtals spelat mindre bra men ändå lyckas jobba oss in i matcherna och ta viktiga 3 poäng. Men vi har en bredd trupp och en bra kemi inom laget och många skickliga spelare och när vi spelar på topp då spelar vi riktigt bra innebandy!

29-åriga Forslund ligger tvåa i poängligan på 45 poäng vilket blir än mer imponerande med tanke på att han började spela innebandy för fyra år sedan. Sedan dess har han öst in över 300 poäng för Dottevik.

- Jag är en före detta hockeylirare som hakade på några polare för lite spel i korpen och insåg ganska snabbt att innebandy är förjäkla kul, sen fick jag förfrågan om ja ville börja lira i Dottevik och därifrån har det rullat på.

Över 300 poäng på fyra och en halv säsong, du har inte slagits av tanken att försöka spela högre upp i seriesystemet och se vad du kan uträtta där?

- Ja poäng har jag väl alltid haft lite tur med att göra, och spel i högre divisioner hade självklart varit kul men trivs väldigt bra i föreningen samt lagkamraterna.

Ni är i princip redan klara för Herr2an nästa säsong, hur kommer ni att klara er där tror du?

- Ja det ska väl mycket till om vi inte spelar i Herr2an nästa år, men får vi behålla samtliga spelare och får tillbaka de spelare vi tappat under säsongen på grund av av skador med mera så tror jag  att vi har goda chanser att vara ett topplag även i Herr2an.