Foto: Christoffer Sturesson
#100talanger

Passningsläggaren som drömmer om att spela i SSL med Pixbo

ANNONS

Innebandymagazinet pratar med en av talangerna på den stora talanglistan - Axina Pettersson.

Nu har Innebandymagazinets stora talanglista för de största talangerna under 17 år(födda 2003) börjat publiceras, och en av spelarna som kommit med på listan är Pixbo Wallenstams Axina Pettersson.

- Det känns ju kul såklart. Jag hade inte så mycket koll på den listan innan men det känns jätteroligt. Jag var ju inte med på SM heller, säger Axina Pettersson till Innebandymagazinet.

Om Pettersson själv får välja mellan målgörare eller passningssläggare så väljer hon passningsläggare, och just passningarna är något som Pettersson själv ser som sin stora styrka.

- Det är väl att jag hittar bra passningar.

Du nämnde det själv men du missade SM, vad var det som gjorde att du missade det?

- Jag blev sjuk precis när det började så jag kunde inte göra någonting. Jag hade jättehög feber så jag fick vara på hotellet.

SDF-SM spelas ju bara för en åldersklass men förr spelade man med två åldersklasser, 15 och 17-åringar, hade du hellre velat se det på det sättet så att man inte riskerar att missa som nu på grund av kanske just sjukdom?

- Jo såklart nu när jag har missat hade det varit skitkul om det hade funnits någon mer chans, men om jag hade varit med så hade jag nog tyckt att det var bra med bara en gång.

Vad är dina drömmar annars kring din egen innebandykarriär?

- Jag vill ju såklart spela i SSL och antagligen gärna i Pixbo, det hade varit kul och det är någon form av dröm.

Bland förebilderna nämner Pettersson annars stjärnspelaren i Pixbo Martin Östholm som en förebild hon har inom innebandyn.

- Han spelar i Pixbo och jag tycker att han gör allt väldigt bra, han är bra på allt och han har alla styrkor.

Den här artikeln handlar om: