VM-kvalet
Foto: IFF/Martin Flousek
Coronaviruset

Coronaviruset kan stoppa sista delen av VM-kvalet

ANNONS

Med bara veckor kvar till sista delen av VM-kvalet - IFF:s beslut efter Coronaviruset.

Det dödliga Coronaviruset är något som är på allas läppar för tillfället och nu meddelar Internationella Innebandyförbundet att man fortsatt kommer att genomföra det oceaniska och asiatiska VM-kvalet som spelas i Thailand i början av mars. Detta då man tagit ett nytt beslut efter att flera länder bekräftat att man vill delta.

- Utan något officiellt förbud från Världshälsoorganisationen eller deltagande länders regering på resor till eller från Thailand, och med 7 av 8 lag som bekräftat deras viljan att delta i evenemanget, har vi beslutat att evenemanget ska spelas. Endast Filippinerna, vars regering redan har infört karantänbegränsningar för återvändande resenärer, har dragit sig tillbaka från att delta, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund till IFF:s hemsida.

Men på grund av att Filippinerna har dragit tillbaka sitt deltagande ändras datumen för VM-kvalet till den 2-6 mars, istället för 2-7 mars som det var tänkt att det skulle spelas tidigare.

IFF meddelar också att man kommer införa temperaturscreeningar på plats under VM-kvalet.

- Med samarbete mellan värdorganisationen och med assistans från regeringstjänstemän kommer särskilda protokoll,  såsom temperaturscreening, att införas på tävlingsplatsen. Även om de sju nationella föreningarna har sagt att de kommer att delta, kan det vara troligt att enskilda spelare kommer att besluta att dra sig ur. Av denna anledning tillåter IFF lagen att ändra sin spelarlista fram till 72 timmar före evenemanget, detta inkluderar att addera nya spelare som kanske inte hade varit på den originella laglistan, säger IFF:s Sarah Mitchell till IFF:s hemsida.

IFF skriver fortsatt att oavsett detta beslut så kommer IFF tillsammans med det Thailändska Innebandyförbundet att noga se över den information som kommer från Världshälsoorganisationen och att nya råd angående resor till och från Thailand kan leda till att VM-kvalet blir inställt.

Den här artikeln handlar om: