Fokus på Herr1an
Foto: Christoffer Sturesson

Första laget som är klara för allsvenskt kval

ANNONS

FBC Lerum blev Sveriges första Herr1an-lag som är klara för allsvenskt kval.

I lördags blev FBC Lerum det första laget i Herr1an som blev klara för allsvenskt kval efter att man slog Kumla IBK med 12-5. Lerum har 48 poäng med 5 omgångar kvar att spela och under kvalstrecket hittar vi just Kumla på 32 poäng. Så Lerum kan luta sig tillbaka och finslipa på detaljerna tills dessa att kvalet sätter igång på vårkanten.

- Det är klart att det är skönt att vara klara redan. Men kvalet är bara ett delmål och vi siktar så klart på att vinna kvalet och gå upp till allsvenskan igen. Så att vi är i kval spelar inte så stor roll just nu om vi ändå inte kommer att vinna, men det är såklart skönt att första delmålet är i hamn, säger Lerums tränare Anton Olofsson till Innebandymagazinet.

Lerum åkte ur allsvenskan senast och inledde säsongen med att förlora seriepremiären men sedan har man imponerat med 16 raka segrar i Herr1an Västra.

- Det är klart att vi är nöjda med vad vi har presterat även om det var ett litet antiklimax i premiären mot Skoghall. Vi hade höga förväntningar på oss med tanke på vad vi gjort på försäsongen så vi var nog lite för självgoda och inte tillräckligt ödmjuka. Så det var en nyttig förlust som tog ner oss på jorden. Efter det har vi bara blivit bättre och bättre.

Med endast tre tappade poäng har Lerum jobbat till sig en 11-poängsledning inför slutspurten av serien.

- Framförallt så beror vår överlägsenhet på att vi är ett starkt lag. Jag har använd 25 spelare i år och av dem har 24 gjort poäng. Så vi har en ofantligt bra bredd och vi står inte och faller med en eller två spelare. Det finns alltid någon som kliver fram varje match och det gör oss väldigt tunga att möta i det långa loppet.

Hur går tankarna inför de sista fem matcherna nu när kvalplatsen redan är i hamn?

- Nu handlar det bara om att fortsätta trumma på och den gamla klyschan skapa goda vanor, så att vi kommer så väl förberedda som vi bara kan till de matcherna som gäller som mest. Det är det här vi har strävat efter sedan vi startade i maj så nu har vi februari och halva mars på oss att finslipa på allt för sedan så smäller det.

Skulle Lerum behålla sin serieledning säsongen ut så kommer de få välja kvalmotståndare mellan lag tre och fyra i tabellen.

- Vi har ingen favoritmotståndare direkt, alla lag som är runt kvalstrecket är relativt nya för oss så det spelar inte så stor roll vilka vi möter.