Foto: Per Wiklund
Landslaget

Stjärnforwarden ser slutet på landslagskarriären

ANNONS

Han har gjort flest poäng av alla i herrlandslaget, men Kim Nilsson börjar se slutet på landslagskarriären.

När Sverige säkrade VM-biljetten till VM i Finland saknades en av Sveriges mest rutinerade pjäser i laget. Stjärnforwarden Kim Nilsson var nämligen kvar på hemmaplan, och det var skadeproblem som satte stopp för deltagandet för Nilsson.

- Vi hade en dialog jag och Micke(Hill) långt om länge där jag har dragits med två skador egentligen hela säsongen och senast i Finnkampen så hade jag problem också. Och efter dialog då kom vi överens båda två om att jag skulle vila den här helgen, säger Kim Nilsson till Innebandymagazinet.

Men är du återställd nu?

- Jo men nu har jag haft tid att köra rehab och vila lite så senaste tre omgångarna har väl i stort sett varit smärtfria. Så det går åt rätt håll, det gör det.

Och för Nilsson, som står på 105 landskamper just nu, så är landslaget fortsatt ett stort mål - även om han börjar att se slutet på landslagskarriären.

- Det är jättestort, absolut. Jag kommer vara med och försöka ta en plats till kommande VM-läger såklart och det målet har jag. Och självklart vill jag vara med och ta ett guld till med Sverige och sen får man se. Jag började mitt första VM i Finland och det kan bli så att man gör sitt sista i Finland i december, det skulle betyda otroligt mycket för mig.

Tillsammans med herrlandslaget har Nilsson tagit tre VM-silver och två VM-guld, och visst skulle det finnas någon poetisk rättvisa med att avsluta VM-karriären på samma plats som det började - och med en revansch dessutom.

- Det hade ju varit något man kanske drömmer om sådär, sen är det för tidigt att säga om jag kommer lägga landslagsklubban på hyllan efter det. Det får man se där och då men det är klart att man inser att man börjar bli till åren och småskadorna börjar dyka på en. Men kan jag bara hålla mig fit och igång vill jag självklart spela i landslaget så länge jag kan.

Den här artikeln handlar om: