Foto: Per Wiklund
Landslaget

Nya VM-cykeln inleddes på bästa tänkbara sätt för blågult

ANNONS

Förbundskapten Åsa Karlsson summerar helgens Finnkamp.

Samtidigt som VM-kvalet pågick för fullt för herrlandslaget i helgen så ställdes damerna mot Finland på hemmaplan i Finnkampen. Och det blev en säker vinst för blågult som vann med hela 7-1, och så här några dagar efter samlingen kan förbundskapten Åsa Karlsson blicka tillbaka på en väl genomförd match.

- Vi är väldigt nöjda med samlingen. Vi hade många nya och nygamla spelare som visade att de vill vara med och slåss om platserna framöver och de som varit med ett tag gjorde det bra genom att bidra med sitt spel och sin rutin. Hela lägret var väldigt bra. Vi hade två bra träningar och det var bra go i truppen. Vi fick en härlig start på Finnkampen med 5-0 i första perioden där vi går ut och spelar respektlöst och med pondus, rörelse och mod mot ett starkt Finland, säger förbundskapten Åsa Karlsson till Innebandymagazinet.

Var det svårt på något sätta att ladda om inför helgens match efter det VM som nyss spelades i december?

- Jag tycker inte att det kändes så. Det var oerhört fokuserat redan på första träningen, alla var sugna på att spela landskamp och framförallt att få spela mot Finland på hemmaplan, för det har vi inte gjort på två år. Så nej, det kan jag inte säga. Samtliga, både spelare och ledare, var supertaggade inför Finnkampen.

Nästa punkt för damlandslaget är ett läger som kommer att hållas antingen i slutet på maj eller början av juni och nu handlar det om att påbörja den nya VM-cykeln där fokus ligger på hemma-VM 2021 som också det spelas i Uppsala och IFU Arena.

- Vi kommer att bygga vidare på det vi har påbörjat dock ska vi såklart invänta en utvärdering från VM och den VM-analys som gjordes avslutar Åsa Karlsson till Innebandymagazinet.

Den här artikeln handlar om: