Foto: IFF/Miroslav Hýlek
Internationellt

Efter att VM-biljetten säkrades - SSL-tränarens besked om VM

ANNONS

Norge har tagit sig till ytterligare ett VM-mästerskap efter att man slutade på en tredjeplats i Euro 2-gruppen i VM-kvalet.

Under helgen säkrade nio lag sina VM-platsers i det europeiska VM-kvalet - och ett av dessa var Norge. Ledda av Helsingborgs-tränaren Niklas Pålsson.

- Det var kul såklart. Tur att vi klarade det, annars hade det varit ett fiasko för de har väl aldrig missat ett VM innan. Det hade varit segt om jag var den första som lyckades med det(skratt), säger Niklas Pålsson till Innebandymagazinet.

Norge gick som tåget i gruppspelet innan man ställdes mot hemmanationen Slovakien i den avslutande gruppspelsmatchen, en match som Norge förlorade med klara 5-1.

- Jag tycker ärligt att de var bättre än vad vi var. Men vi hade inte förväntat oss att det skulle vara så bra som de faktiskt var, men i den matchen så var de klart bättre än vad vi var. De spelade bra fysiskt och var duktiga med klubba och boll och sen hade de ett bra hemmatryck. De är ganska patriotiska där nere och de hade bra stöd från läktaren, men egentligen var det inte så mycket snack i den matchen.

Därefter väntade en avgörande match mot Ryssland där VM-biljetten antingen skulle säkras eller så skulle VM-drömmen dö ut. Det var också en match där Norge började bäst men där Ryssland började äta sig ikapp i slutskedet, men Pålsson menar att hans Norge aldrig hann bli nervösa i matchen som slutade 8-5 i Norges favör.

- Vi var nog inte så nervösa egentligen, det kändes aldrig otryggt. Men klart att de fick både en straff och ett powerplay och de åt sig in i det lite grann. Men det var aldrig så jämt som resultatet säger. Vi spelade väldigt bra i förstaperioden och vi skulle väl haft en större ledning, men 8-5 räckte ju.

När Niklas Pålsson tog jobbet som förbundskapten för Norge var det oklart om han skulle satsa över VM eller om landslagsäventyret skulle stanna vid VM-kvalet, men i dagsläget ser det ut som att Norge får fortsatt sällskap av Pålsson även över VM.

- Vi har inte skrivit något avtal än men det lutar åt VM absolut, det gör det.

Pålsson, som annars spenderar en del tid i Norge eftersom hans sambo kommer därifrån, menar också att beslutet måste tas tillsammans med henne.

- Det är inte jag som bestämmer det(skratt), det är min sambo. Hon är norska och det är inte så svårt att övertala henne,. Det är en kul grej också för familjen, barnen har ju både norskt och svenskt medborgarskap.

Den här artikeln handlar om: