Deadline day
Foto: Västerås Innebandy

Herr1an-lag värvar för allsvenskan

ANNONS

I fredags natt stängdes transferfönstret för denna säsong och ett av lagen som passade på att förstärka laget var IBF Västerås.

IBF Västerås ligger tvåa i Herr1an Mellersta med 6 omgångar kvar och stormar mot ett allsvenskt kval. Inför det stundande kvalet så passade Västerås på att förstärka laget med två nya spelare under förra veckan. Först ut var seriekonkurrenternas bästa målskytt, Andreas Wisén. Trots att Wisén spelat med jumbon Torshälla ligger han tia i skytteligan.

- Det är en notorisk målskytt som också jobbar hårt för laget och jag är otroligt glad att Andreas har valt att komma till oss. Med de 43 poäng han gjort båda de senaste säsongerna var vi inte ensamma om att vilja ha honom. Det var flera klubbar som höll sig framme och ryckte i honom. Nu får vi ytterligare en pusselbit som stärker laget inför kvalet och för att kunna ta steget upp till Allsvenskan, säger sportchef Fredrik Åhlberg i ett pressmeddelande.

Det andra nyförvärvet hämtas också från ett annat Herr1an-lag nämligen Värmdö IF och det är 22-åriga Linus Jonsson.

- I Linus får vi en spelare med allsvenska meriter, en fin playmaker och en trollkarl på planen med sin teknik och spelsinne. Linus själv ser fram emot att avsluta säsongen med VIB och förhoppningen är att ta laget till kval och väl där är det match för match som gäller.

Trots sin unga ålder har Jonsson redan meriter från både Djurgården och Järfälla i allsvenskan och så här säger han om flytten till Västerås.

- Det är ett kompetent lag som gjort det väldigt bra hittills. De spelar en rolig innebandy och det ska bli kul att komma hit och lära känna grabbarna. En rolig utmaning!