Sverige-Danmark 10-2
Foto: IFF
Landslaget

Sveriges yngsta landslagspelare fick sitt genombrott?

ANNONS

Hampus Ahren blev Sveriges näst bästa poängplockare i VM-kvalet men trots det vill inte 19-åringen kalla det ett genombrott.

Sverige avslutade VM-kvalet med att slå Danmark med 10-2 i placeringsmatchen och de blågula gjorde rent hus som planerat. En av planens bästa spelare mot Danmark var Sveriges yngsta spelare Hampus Ahren som stod för tre assist.  

- Det var en helt okej match, det var inget att snacka om utan vi var bättre genom hela matchen precis som det ska vara, säger Ahren till Innebandymagazinet.

19-åringen hade bara spelat 3 landskamper innan helgens bravader och Storvretaanfallaren är nöjd med hans första VM-kval i karriären.

- Varje landskamp som man får spela är jättekul men det kanske inte vara något optimalt motstånd för att kunna dra några slutsatser hur vi ligger till just nu. Men för egen del har det varit en kul helg att få representera Sverige.

Den före detta RIG-spelaren är som sagt var inte mer än 19 år gammal och när han var med i EFT i höstas gick han poänglös från tre matcher. Trots att han gör 11 poäng i helgen, en poängskörd som bara slås av Alexander Galante Carlström, vill han inte kalla det för ett genombrott.

- Nä det skulle jag inte säga. Jag har mer att bevisa och det här var fel motstånd att leverera mot, det här betyder ingenting. Det är en helt annan sak att levererar mot toppnationerna så jag tycker att det krävs lite till för att klassa det som ett genombrott.

Hur summerar du din insats i VM-kvalet då slutade med 3 mål och 8 assist och mycket speltid?

- Den var helt okej. Det var som sagt inget motstånd så det är även svårt att dra några slutsatser på vad jag själv presterat. Det är svårt att möta sådant här motstånd när man får så mycket tid på sig. Men självklart är det kul att göra poäng men det är inget som man behöver lägga så stor vikt på när man möter sådant här motstånd.

Hur kändes det att få göra Galante Carlström historisk när du spelade fram han till hans 100 landslagsmål?

- Det var såklart jättekul, vi visste att det skulle komma så frågan var bara när. Han spelade ju fram till mitt första landslagsmål så då fick jag bjuda igen och spela fram han till hans hundrade.

Sverige har säkrat sin plats till VM i Helsingfors som avgörs i december nu återstår det att se om även supertalangen gjort det trots att detta inte var hans genombrott i landslaget.

- Det är målet och jag ska göra allt i min makt för att stärka mina aktier för att få åka dit. Men det är upp till ledningen att ta det beslutet. Men självklart ska jag göra allt jag kan för att påverka dem.

Matchfakta   

Galante Carlströms historiska mål

 

Den här artikeln handlar om: