Foto: IFF/Peter Hačko
Internationellt

Efter uppmärksammade resultatet - IFF:s svar om Elfenbenskusten

ANNONS

Efter uppmärksammade matchen i grupp C igår - Elfenbenskustens resultat stryks från VM-kvalet.

Under gårdagen spelades en mycket uppmärksammad match mellan Schweiz och Elfenbenskusten där Schweiz vann med hela 51-0. Resultatet väckte starka känslor på sociala medier och många var frågande över det faktum att Elfenbenskusten ställde upp i VM-kvalet med endast sex utespelare och en målvakt.

Nu har Internationella Innebandyförbundet gått ut och berättar att anledningen till att laget saknade så många spelare var att flera av dem inte blev beviljade ett Schengen visa och därmed inte kunde delta i VM-kvalet 2020. Och målvakten som stod i mål för Elfenbenskusten var inte heller inkluderad på deras laguppställning till VM-kvalet och skulle därför egentligen inte kunnat vara aktuell för spel under turneringen.

IFF har därefter beslutat att Elfenbenskustens resultat från VM-kvalet 2020 stryks men att laget kommer få spela resterande matcher för att utveckla och utbilda spelarna. Men resultaten kommer med andra ord inte att påverka utgången i grupp C. Beslutet togs av IFF tillsammans med Elfenbenskusten och övriga lag i grupp C(Schweiz, Belgien, Ryssland) som alla var överens över beslutet.

- Det är väldigt olyckligt att Elfenbenskusten inte fick ett fullt lag att delta i evenemanget med. IFF tycker fortfarande att det är mycket positivt för framtiden för innebandy i Afrika att laget fått chansen att komma till Slovakien för att få en uppfattning om vad VM-kvalifikationerna handlar om. Elfenbenskusten har varit en ledande faktor i att utveckla innebandy framförallt i västra Afrika. IFF håller också på att uppdatera sina tävlingsregler och i de uppdaterade reglerna ska minimistorleken på ett lag som får rätt att delta i ett officiellt IFF-evenemang vara 12 spelare, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund till IFF:s hemsida.

Du kanske även vill läsa:
Finska superstjärnans kritik mot VM-kvalmatchen
Finska superstjärnans kritik mot VM-kvalmatchen
Mötte 6 utespelare och vann med 51-0: "Inte på allvar kortsiktigt"
Mötte 6 utespelare och vann med 51-0: "Inte på allvar kortsiktigt"
Den här artikeln handlar om: