Ukraina-Sverige 1-27
Foto: IFF/Nikolaj Richelsen
Internationellt

Drömmen som blev sann för Ukraina

ANNONS

Ukraina förlorade stort mot Sverige - men efter matchen var det ändå glädje hos spelarna efter kvällens milstolpe.

Ukrainas debut i VM-kvalet var mot tuffast möjliga motstånd när Sverige stod på andra sidan. Men trots att det 44:e placerade laget ställdes mot världstvåan så dröjde det innan siffrorna sprang iväg. Efter den första perioden stod det nämligen bara 7-0 på tavlan, och i den andra perioden spelade Ukraina ett starkt försvarsspel och släppte endast in fem mål. Matchen slutade till sist 27-1 efter att laget inte orkade stå emot den svenska offensiven, men det var inga sura miner i Ukraina för det. Snarare tvärtom. 

- Det var en jättebra match och jag har alltid drömt om att få spela mot ett sånt lag som Sverige, så det var en dröm som slog in och vi gjorde ett jättebra jobb. Andraperioden var jättebra och vi förlorade den bara med fem mål och vi gjorde dessutom ett mål mot Sverige sen. En stor milstolpe för Ukraina och Ukrainsk innebandy, säger Marian Hrabovyk till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi har bara 1000 spelare i Ukraina och att vi kan spela en sån bra match mot Sverige med ett sånt bra resultat. Vi ska försöka fixa lite saker i vårt försvar och nästa match tror jag att vi kan vinna.

Det var även Marian som fick sätta Ukrainas mål i matchen när han på en läcker kontring lyckades överlista Måns Parsjö-Tegnér med ett rappt avslut. Och vad han kände då var bara glädje.

- Jag kände bara bra känslor. Det var en dröm att få spela mot Sverige och att jag gjorde mål... Jag känner mig bara glad och glad för mitt lag. Nu ska vi fortsätta och jag hoppas att vi en dag kan vinna mot Sverige.

Foto: IFF/Nikolaj Richelsen. Marian Hrabovyk blev matchens lirare för Ukraina.

Ukrainas förbundskapten Mikael Öhman var även han väldigt nöjd med hur laget genomförde kvällens match.

- Mina kollegor undrade vad vi skulle ha för taktik mot Sverige och jag sa att taktiken vi ska ha är att vi inte har någon taktik. Då sa de va, vad menar du? Men om inte vi vet kan inte Sverige veta heller. Vi måste improvisera lite mer som rockstjärnor, vara lite rockstars och göra lite dragningar och skjuta och då kanske vi kan chocka dem. Och vi lyckades göra mål, det var som att vinna VM-guld för grabbarna. Vi satte ett ganska bra försvarsarbete och Micke Hill(Förbundskapten Sverige) var jätteimponerad och även andra lag i gruppen var imponerade. Att grabbarna sen dör i slutet är inte så konstigt, säger Öhman till Innebandymagazinet.

För Marian och hans Ukraina fortsätter nu VM-kvalet när man imorgon ställs mot Slovenien i sin andra kvalmatch.

- Slovenien är också ett bra lag och vi hoppas att vi kan vinna våra nästa matcher mot dem och Polen, och sen kommer vi ha en match mot ett lag från den andra gruppen. Vårt mål är att ta oss till VM men det är en stor milstolpe att vi är i VM-kvalet. Vi ska göra vårt bästa och bygga ett starkt lag och få mer kunskap tekniskt och fysiskt, det är vårt huvudfokus. Men om vi vinner två matcher nu vore det kul, avslutar Marian Hrabovyk.

Den här artikeln handlar om: