Milstolpen
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Därför blir torsdagens landskamp extra speciell för Rasmus Enström

ANNONS

När Sverige inleder VM-kvalet mot Ukraina på torsdag så blir det en speciell match för Faluns Rasmus Enström.

På torsdag är det dags för Sverige att inleda VM-kvalet när man ställs mot Ukraina klockan 19.00. Och även om det på pappret kanske inte är en sån speciell match så blir den speciell för stjärnbacken Rasmus Enström. Matchen är nämligen hans 100:e landskamp i blågult.

- Det känns som att man har varit med länge, nej men det känns ju jäkligt kul. Hundra landskamper, det är få förunnat. Sen hade det kanske kunnat vara lite roligare mot ett annat motstånd än Ukraina och ett VM-kval, men det är inget som jag tänkt på sådär utan det får komma lite när det kommer, säger Rasmus Enström till Innebandymagazinet.

Men hundra landskamper, vad tänker du på när du hör den siffran?

- Det är att man varit med länge och att det är ett kvitto på att man har presterat bra över tid både i klubblaget och i landslaget, så det är något jag är stolt över. Sen är det också alltid en ära att få representera Sverige.

När Innebandymagazinet pratade med förbundskapten Mikael Hill under förra veckan menade han att det fanns en chans att Enström kommer få spela på backplats under det kommande VM-kvalet, något som stjärnbacken från Falun gärna gör.

- Jag spelar lite där han vill ha mig egentligen men det skulle vara kul att få testa på back och kolla vart man står sig där. Jag tycker att det har funkat bra i SSL och det bör funka bra internationellt också. Vi får se, jag får prata ihop mig med honom och se hur han tänkt sig.

Och Enström tycker inte att det har varit en så stor omställning att gå från forward till back.

- Nej egentligen inte. Jag tyckte på försäsongen att det var annorlunda men sen släppte det rätt snabbt, men det kanske är för att vi som lag har gått så bra också och vår femma har levererat på en hög nivå, det har nog hjälpt till mycket. Sen tycker jag att defensivt funkar det klockrent också men sen spelar jag med Emil Johansson och det kan nog underlätta en del.

Det är ju på pappret inga toppnationer ni möter, men vad blir viktigt att tänka på nu i matcherna under kvalet?

- Det är väl dels när vi har träningar att vi gör det ordentligt och sen matcherna blir väl som det blir kan jag tänka mig, men det gäller att göra jobbet också. Vi ska ju vinna så är det och frågan är bara hur många mål det blir. Alla vi som åker dit kommer göra det till hundraprocent och då brukar det bli roligt att spela också.

Den här artikeln handlar om: