Helsingborg tog tredje raka segern

Helsingborg tog sin tredje raka seger när man under lördagen besegrade Warberg med 6-4 på bortaplan.

Matchen startar med två pigga lag som får mycket chanser vardera men det är Helsingborg som gör första målet genom Linus Nordgren. Kort därefter skjuter Oliver Johansson ett tungt backskott som letar sig in bakom John Fransson, 0-2 till Helsingborg efter 7 spelade minuter. Helsingborg är inte nöjda där som även gör 0-3 efter ett riktigt läckert klapp-klapp-spel mellan Gustav Svensson och Fredi Petersson. Warberg har mycket fina chanser men bollen vill inte in. Jonathan Nilsson lyckas bryta bollen bakom Warbergs målbur och är nära att komma till avslut men där finns Warbergs Filip Kalentun som kör över Nilsson, 2 minuter hårt spel. Helsingborg lyckas inte med sitt powerplay och perioden slutar 0-3 till Helsingborg.

Warberg har växlat upp tempot inför andra perioden och har flertalet lägen men Jonathan Edling storspelar i målet. Efter att Helsingborg varit nertryckta i egen zon första 8 minuterna lyckas dom vända spelet till ett fint uppspel och Fredi Peterson gör 0-4. Jesper Larsson och Nicklas Lidholm får snällt sitta av varsina 2 minuters utvisningar efter att det uppstått lite bråk efter avblåsning. Simon Svensson blir lite för het mot domarna och får sitta 2 minuter för protest mot domslut. Fredrik Azelius sätter till handen i ryggen på Simon Nilsson och får sätta sig på botbänken. Warberg tackar för det och Anton Birgersson gör Warbergs första mål, 1-4 som även denna stökiga period slutar.

18 sekunder tog det inpå tredje perioden sen hade Mattias Kongstad stött in 2-4 målet efter att Johan Dahlqvist slängt in en boll på kassen. Warberg har haft större delen av perioden men det är Helsingborg som gör nästa mål genom Andreas Lindholm med en passning från Max Wahlgren, 2-5. Isac Lindblad åker på en tveksam utvisning efter en axel mot axel duell. Det utnyttjar Robin Blåberg som skjuter ett långskott som till slut rullar in bakom Jonathan Edling, 3-5 med ca 4 minuters spel kvar av sista perioden. Warberg tar ut målvakten och ganska omgående får man utdelning när Mattias Kongstad reducerar till 4-5 med 2,5 minuter kvar att spela. Helsingborg lyckas hålla ut ett hårt pressande Warberg som till slut gör 4-6 i tom målbur och fastställer slutresultatet.