Foto: Christoffer Sturesson

Firar 14 raka vinster med att värva ny spelare

ANNONS

Serieledarna i Herr1an Västra förstärker laget med en ny spelare inför helgens omgång.

Förra säsongens allsvenska lag FBC Lerum degraderades till Herr1an och där inledde man med att förlora i seriepremiären. Men efter det vaknade den röda vinstmaskinen och radade upp vins efter vinst. I helgen tog man sin fjortonde raka vinst och det passade man på att fira med att värva en ny spelare.

Det är en 21-årig center vid namn Pontus Reinholdsson som ansluter inför helgens omgång. Reinholdsson kommer från Glommens IF i Herr2an men där har han haft dubbellicens med Warbergs Herr1an-lag och på 14 matcher har 21-åringen gjort 8 mål och 8 assist i Warbergströjan. Bedrifter som imponerat på Lerums talangscouter.

– Jag kände direkt att det var en intressant uppgift. Ett bra lag, samtidigt som jag själv älskar att utvecklas och vinna. Det blev ett enkelt val i att det var en seriös förening med bra organisation och tydlig riktning. Det är alltid kul när någon tycker att man gör något bra, det är ett kvitto på att man utvecklats, säger Reinholdsson till lagets hemsida.

Med sju omgångar kvar att spela är Lerum i princip redan klara för allsvenskt kval, något som spelade in när 21-årinigen valde att tacka ja.

- Det är en stor del i att det ligger en ännu större utmaning framför mig än vad jag någonsin tidigare upplevt i seniorsammanhang. En rolig och intressant erfarenhet som jag verkligen vill ha. Det blir spännande att hoppa på resan som Lerum nu gör i att man själv som spelare vill framåt och utvecklas i sin innebandy.

Huvudtränare Anton Olofsson om Värvningen:
– Det känns riktigt bra att få in Pontus, en bra tvåvägsspelare med bra fart under fötterna som kommer kunna gå in och bidra direkt.