Foto: Malmö FBC/Björn Sandberg

Tre lag i JAS på damsidan har inte tagit några poäng

ANNONS

JAS Säsongen är i fullgång och på damsidan är det tre lag som tagit full pott och det är GS86, Pixbo och Lund. Det är även tre lag som inte lyckats att ta en enda poäng under säsongen och det är Malmö, Backadalen/Zenith och Fristad.

  Malmö FBC är ett av tre JAS-lag som inte tagit ett enda poäng denna säsong och man har en målskillnad på -62 mål.  

-          Våra uteblivna poäng såhär långt kan härledas till vår enormt unga trupp. Det var en liten chansning att anmäla sig till JAS, vi ville ge våra tjejer en utmaning denna säsong för att få bästa möjlighet att utvecklas. Spelarna var väl förberedda på att det skulle bli sportsligt tufft, säger tränare Ellen Tillman till Innebandymagazinet.  

 Hur gör man som tränare för att få spelarna motiverade och känna att det är kul även om man förlorar så mycket?

-          Vi har ett ambitiöst och supermotiverat lag så jag som tränare behöver inte göra så mycket. Självklart får man peppa lite extra då och då men på det stora hela påverkar inte våra förluster vår verksamhet nämnvärt. Vi vet att vi bygger på lång sikt. Både varje spelare och laget utvecklas varje vecka genom att sporra varandra på träningarna och möta tufft motstånd i serien.  Innebandyn skulle ha ett stort problem om motivationen enbart skulle bygga på vinster.

 Ellen Tillman är säkerligen ett namn som många känner till, 25-åringen tog ett SM-brons och ett SM-silver med KAIS Mora innan hon flyttade hem till Skåne igen och var med och sköt upp Malmö i SSL. Men efter tre säsonger i SSL med Malmö valde Tillman att lägga klubban på hyllan som 23-åring.

-          Beslutet att sluta växte fram och när motivationen inte fanns till 100% att spela på elitnivå valde jag att sluta. Då jag arbetar med innebandy på heltid på Skånes Innebandyförbund och är tränare för vårt tjejlag så är jag fortfarande högst delaktig och en del av innebandyn, bara inte som spelare.

 Du är bara 25 år inga planer på en comeback?

-          Nej inga planer på comeback. Jag spelar innebandy på motionsnivå vilket är roligt och passar alldeles utmärkt för mig just nu.

 När kommer era första poäng i JAS då?

-          Återstår att se, nästa chans är vid nästa match.