Linus Holmgren var bäst på planen med sina tre mål.
Foto: Adam Troy

Tremålsskytten: "Det händer inte ofta"

ANNONS

Linus Holmgren stekhet när Dalen slog Jönköping: "Fått ett uppsving igen"

Dalen öppnar första perioden med hög press vilket resulterar i att Linus Holmgren efter 33 sekunder roffar åt sig bollen efter att Ketil Kronberg lyckats störa Jönköpings uppspel och prickar krysset och 1-0 är ett faktum. Dryga tre minuter senare utökar Christoffer Andersson till 2-0 efter att Jönköping dragit på sig en utvisning för hårt spel. Dalen behåller övertaget, Jönköping får det kämpigt och till slut är Linus Holmgren framme igen med en läcker passning in i mitten från Anton Åkerlund, 3-0 i Dalens favör! I slutminuterna lyckas inte Joel Nyström riktigt fått ordning på bollen och Dalens Jonas Landström kan fritt framför mål skjuta in 4-0 som även står sig perioden ut.

Jönköping kom ut som ett nytt lag och Joel Nyström inleder målskyttet bakom en storspelande Måns Parsjö-Tegnér efter 2.43. Efter att Jönköping ägt större delen av första 5 minuterna så skjuter Christoffer Andersson en lurig boll på Gustav Jansson som oturligt nog tappar in den mellan benen och Dalen utökar ledningen till 5-1, Linus Holmgren med sin 3:e poäng för kvällen efter assist. Dalen kontrollerar sista 10 minuterna och perioden slutar 5-1.

Som repris på den andra perioden får Jönköping en bra start och sätter 5-2 genom Hannes Blomqvist. Filip Åkerblom vill mer och prickskjuter i det högra krysset bakom Dalenmålvakten, 5-3! Ketil Kronberg är lite för het på gröten och får 2 minuter efter att ha slagit målvakten Gustav Jansson på fingrarna. Linus Holmgren, matchens i särklass bästa spelare utnyttjar Emil Nilsens bolltapp som siste man och trycker dit 6-3 i boxplay. Jönköping tar timeout med tre minuter kvar av matchen, det hindrar dock inte Ketil Kronberg att göra 7-3 efter att ha fått stå länge och sikta in sig vilket även blir slutresultatet.

- Det kändes bra idag, tycker jag. Vi fick en ganska flygande start i början och det kändes som alla femmor fick bra träff. Sedan hade vi några dippar i andra och tredje perioden men jag tycker ändå vi repade oss ganska bra. Det var en stabil insats över 60 minuter och det var ett tag sedan vi hade det, säger tremålsskytten Linus Holmgren till Innebandymagazinet.

Efter en tyngre period med sex raka förluster har ni nu tagit två raka vinster, känns det som ni är på gång?

- Man får hoppas det. Jag tycker det känns så i gruppen. Vi behövde den där vinsten mot Storvreta för att få lite go och självförtroende. Nu känns det som vi är tillbaka där vi var i höstas. Det är jätteviktiga vinster vi fått nu och det är skönt att få det innan uppehållet, nu är det ett par veckor till nästa match.

Hur känns formen för egen del? Tre mål idag!

- Ja, det händer inte ofta att jag gör tre i samma match (skratt). Det är lite samma som laget, jag tyckte det kändes bra i höstas men sedan har jag också haft en svacka i december. Nu känns det som att jag fått ett uppsving igen och det kommer väl med att laget går bättre och bättre.

Matchfakta: Dalen-Jönköping 7-3


Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Linus Holmgren, Dalen

StjärnaStjärna Måns Parsjö-Tegnér, Dalen

Stjärna Otto Weidman, Jönköping