SSL-målvakten lämnar Dalen - klar för allsvensk toppklubb

ANNONS

28-årige John Stiglund förstärker Team Thorengruppen i allsvenskan.

Team Thorengruppen förstärker truppen inför SSL-kvalet. Nu har man köpt loss målvakten John Stiglund från lokalkonkurrenten Dalen.

- Jag fick höra förra helgen att de var intresserade av mig och sedan flöt det på smidigt. Det blev klart i måndags att jag avslutar säsongen med dem, säger John Stiglund till Innebandymagazinet.

Var det ingen tvekan att tacka ja?

- Nej, egentligen inte. Ser man till mina två och en halv säsong i Dalen så har jag inte fått så mycket förtroende där. Det kändes rätt att hoppa över nu när jag får den här möjligheten.

Har du varit besviken på att inte få mer speltid?

- Jo, det är klart man har varit. Man är där för att spela. Sedan har jag ju haft världens bästa målvakt (Måns Parsjö-Tegnér) framför mig, så det är inte det lättaste att få det. Men det är klart man vill ha speltid och det är därför jag i slutändan väljer att göra det här.

Men ambitionen är att spela i SSL nästa säsong igen?

- Absolut, det är därför jag håller på med idrott. Man vill vara där och konkurrera med och mot de bästa. Det vore jätteroligt att ta upp Thoren, jag har varit med och förlorat mot dem tidigare när jag spelade i Wibax, så det vore kul att gå upp med dem nu. 

Vad tror du om era chanser att gå upp?

- Ser man till truppen så är den jättestark, så vi har alla möjligheter att ta oss upp. Sedan har jag inte superbra koll på allsvenskan i övrigt, det är inte där jag har haft mina ögon, men jag kan bara se till vår egen trupp och den ser jättestark ut. Erik Ställ har varit på den här nivån hur länge som helst och det blir jätteroligt att tävla med honom om speltid.

Ja, det är ingen dålig målvaktskollega det heller…

- Det är en väldigt utvecklande miljö att vara i. Så har jag alltid känt. Ser jag till min tid i Wibax så konkurrerade jag med Oscar Öberg, och när man var hetare där så fick man speltid. Det blir verkligen en tävling om det.

Den här artikeln handlar om: