Allsvenskan herr

Seger i seriefinalen senast - kan Karlstad fortsätta på vinnarspåret?

ANNONS

Efter seger i seriefinalen mot Fagerhult Habo är det nu dags för Karlstad att ta sig an Lockerud Mariestad.

Karlstad kommer till dagens match mot Lockerud Mariestad med en 9-5 seger mot Fagerhult Habo i seriefinalen i bagaget. Segern innebär att man nu ligger på samma poäng som serieledarna Fagerhult.

- Jag tycker att det känns bra även fast vi hade de där plumparna i mitten av säsongen som ställde till det lite. Men det kändes bra mot Fagerhult och vi visade även på planen att vi var bra så att säga. Men Fagerhult är väldigt bra också och man får inte glömma att det var en bra genomförd match av oss även om vi lite stundtals blev tillbakatryckta, men vi tryckte tillbaka dem också, säger Tom Colling till Innebandymagazinet.

Men även om man har åtta poäng ner till kvalstrecket och det endast återstår nio omgångar att spela så har man inte tagit ut något i förskott inför vårens SSL-kval och funderar inte redan nu på dramatiken som väntar.

- Nej absolut inte. Det är så jäkla många matcher kvar och det är många poäng kvar att spela om, vi lever lite här och nu. Vi tar det som det kommer men vi vill hitta en bra form och först och främst se till att vi går till kal, det är inget som är klart än. Visst det är nio matcher kvar men det är nio långa matcher kvar så först och främst ta oss dit och sen får vi ta det därifrån.

Och idag väntar alltså Lockerud Mariestad för Karlstad. När lagen möttes tidigare under säsongen blev det en riktig uppvisning av Karlstad som hade hela 8-1 efter en period och där man till slut vann med 15-5.

- Det blir roligt, det var en kul hemmamatch och visst det drog iväg när det stod 8-1 efter en period men det lär det inte göra därborta nere på deras hemmaplan. En rolig match och hoppas att de bjuder upp för det blir så mycket roligare för både spelare och publiken om lagen bjuder upp.

Men största fokus för Karlstad under kommande omgångarna blir att spela ihop laget inför kommande våren.

- Det är jätteviktigt och det är väl kanske det som är det viktigaste i vissa matcher mer än resultatet. Vi har vunnit många matcher men det har inte alltid känts som vi gjort en så pass bra prestation, så någonstans är det viktigare att göra en bra prestation än att vinna jättestort i matcherna. Det kändes som att vi var på rätt väg mot Fagerhult, det var inte bara förstafemman som var bra utan det var hela gruppen från målvakt till sista utespelare och det är väl där vi vill vara någonstans att det ska kännas tryggt när vi är på plan. Det ska inte spela någon roll vilka som är på plan utan alla ska känna trygghet i det, då kommer det att bli bra.

Vad kommer krävas av er för vinst mot Lockerud?

- Fullt fokus. Vi vet om att Lockerud är starka på sin hemmaplan. Det har de visat under hela serien och det blir absolut ingen lätt match för att vi vann lätt senast sådär. Vi är väl medvetna om att de är ett bra hemmalag och det gäller att vi tar uppgiften på fullt allvar. Vi är väl medvetna om att de är ett bra hemmalag, sen är vi lika medvetna om att vi är bra också men vi vet lika väl att vi är riktigt jäkla dåliga när vi inte är på plats så det gäller att ha fullt fokus på uppgiften och gå all-in varje match.
Du kanske även vill läsa:
Prestigemöte deluxe mellan allsvenska nykomlingarna
Prestigemöte deluxe mellan allsvenska nykomlingarna
Djurgårdstränarens varning inför jumbomötet