Foto: Tomas Brandt Wangel

RIG Umeå närmar sig en degradering med stormsteg

ANNONS

RIG Umeås talangfulla lag går tungt och det mesta talar för att det blir spel i Herr1an nästa säsong. Eller kan laget knipa ett av de sista halmstråna och besegra Djurgården som körde över dem senast?

RIG Umeås andra år i allsvenskan har varit väldigt tufft så här långt. Efter 13 omgångar har man bara vunnit en match och spelat två lika vilket resulterat i fem inspelade poäng och en sista plats i norra serien. Med 27 poäng kvar att spela om är det just nu 9 poäng upp till säker mark.

- Vårt tabelläge är såklart inte så som man hade hoppats. Jag är vinnarskalle och vill vinna varje match så det är såklart väldigt tråkigt att vi just nu ligger sist, säger lagets bästa poängplockare Marcus Peil till Innebandymagazinet.

Under debutsäsongen i allsvenskan för RIG så var det andra bullar, då var man inte i närheten av bottenstriden och hade till och med häng på en toppfyra placering ett tag.

- Den största skillnaden från förra säsongen tycker jag är att vi tappade de otroligt duktiga 00:orna. Deras spetskvaliteter var något som verkligen gjorde skillnad. I år har vi inte riktigt samma spets.

Idag väntar en tuff uppgift då topplaget Djurgården kommer på besök. När de möttes i höstas blev RIG totalt överkörda med 1-11. 

- Precis, förra matchen mot Djurgården förlorade vi. Senast satte de väldigt hög press på oss som vi hade svårt att ta oss ur. För att vi ska ha en bra chans gäller det att vi löser pressen och samtidigt skapar och sätter lite fler lägen än sist.

I avsaknaden av alla duktiga 00:or så är det Peil som fått kliva fram och axla den tunga rollen som härförare och poängproducent.

- Såklart man känner press att man vill leverera på topp hela tiden, men det gör jag oavsett vilken roll jag har. Jag har alltid strävat efter att prestera på topp vart jag än spelat. När man är äldst i laget är det tänkt att man ska leda laget så jag tror alla treor känner press på att leverera för att laget ska ha en chans.