Foto: Per Wiklund

Warbergsmålvakten om udda taktiken i derbyt

ANNONS

Warbergs målvakt Tobias Jernsand ger sin syn på gårdagens snackis i västkustderbyt.

Det var i gårdagens västkustderby mellan Warberg och Pixbo Wallenstam som Pixbo använde en oortodox målvaktstaktik som därefter fått stor uppmärksamhet. Målvakterna Jon Hedlund och Kalle Lundgren alternerade i målet under matchen och bytte med varandra efter några minuters speltid var. Pixbotränaren Thomas Andersson menade i en intervju med Innebandymagazinet att det bland annat handlade om att få in andramålvakten Kalle Lundgren på ett bra sätt.

Warbergs mål vaktades av Tobias Jernsand i derbyt, och i en intervju med Expressen berättar Jernsand om vad han tycker om taktiken.

- Generellt sett är det ganska mycket svårare att matcha in målvakter i spelet än utespelare där man kan göra ett par korta byten. Det är smart, särskilt för unga målvakter som kanske inte får så mycket speltid annars. Sen är Pixbo i en helt annan sits än oss – vi krigar för varje poäng medan de har råd att trixa och experimentera på det här sättet. Cred till dem för ett genialiskt test, säger  Tobias Jernsand till Expressen.

På frågan om vad han tycker om att försöka göra detta till något vedertaget anser Jernsand att det är positivt.

- Bra fråga. Förutom att det är bra rent sportsligt så kan sådant här göra att sporten, som annars är ganska mycket ”alibi”, både får mer uppmärksamhet och kan ta nästa steg. Som publik tror jag att det är ganska underhållande att se på.

Du kanske även vill läsa:
Därför skiftade målvakterna med varandra hela tiden i västkustderbyt
Därför skiftade målvakterna med varandra hela tiden i västkustderbyt
Målvaktstränarens syn på gårdagens snackis
Målvaktstränarens syn på gårdagens snackis