Fredagens SSL
Foto: Per Wiklund

Uttagningen till landslaget gav en energiboost

ANNONS

Pixbos Klara Loneberg gjorde en riktigt bra match mot Warberg vilket hon tackade landslagsuttagningen tidigare under dagen för.

Pixbo Wallenstam är tillbaka i vinnarspåret igen efter efter man besegrat Warberg hemma i Wallenstamhallen med 7-4 på fredagskvällen. Pixbo spelade ut Warberg i första perioden och ledde med 4-0 efter 20 spelade minuter. Men precis som mot Endre i måndags gick man ner sig i andra perioden och efter 40 minuters spel hade ledningen krympt till 6-3.

- Det är skönt att vara tillbaka i vinnarspåret igen och visa att förlusten mot Endre bara var en engångsföreteelse. Så det känns jättegott nu, säger Klara Loneberg till Innebandymagazinet direkt efter slutsignalen.

Det blev match av det i tredje perioden när Warberg reducerade till 4-6 men en utvisning förstörde gästernas chans till att komma ikapp och istället kunde Eliska Krupnova fastställa slutresultatet till 7-4 i efterföljande power play. Men det var synbart att raset mot Endre satt kvar i huvudena på spelarna. 

- Vi har en tendens att gå ner oss i andra men som tur var blev det inte tre snabba i baken som mot Endre. Jag vet inte vad det beror på, idag kanske vi hade en för bekväm ledning som gjorde att vi slappnade av lite för mycket. Det är i alla fall något som vi måste sluta med.

Tidigare idag fick Loneberg beskedet att hon är uttagen till A-landslaget och Finnkampen om ett par veckor. Ett besked som lyfte 20-åringen i dagens match och hon visade upp hela sin repertoar. Totalt blev det 1+1 men poängskörden kunde blivit större både målmässigt och assistmässigt. 

- Det klart att det ger en energiboost och det var jättekul att bli uttagen. Det gav en skön känsla inför matchen men jag kunde nog ha gjort tre mål till minst. Min insats var helt okej, den kunde ha varit bättre och den kunde ha varit sämre. Men så känner jag nästan efter varje match.

Hur skönt var det att vinna igen på hemmaplan efter två raka hemmatorskar?

- Det var oerhört skönt att vinna på hemmaplan igen och vi har många hemmamatcher på gång nu så det känns skönt att vi kunde bryta trenden och halka in på vinnarspåret igen.

Matchfakta