Jönköping-Sirius 5-4

Sent avgörande gav tre poäng till Jönköping

Jönköping tog tre poäng hemma mot Sirius efter att ha besegrat bortalaget med 5-4.

Jönköping inledde mötet mot Sirius starkt och hade mycket boll. Joakim Pettersson hittade en pass till Johan Eriksson som sköt bollen i bortre och gav Sirius ledningen. Jönköping tryckte på för kvittering. Emil Nielsen skickar en snabb pass upp till Richard Hessmer som hamnar i friläge och kvitterar till 1-1. Jönköping fortsätter vara spelförande och lyckas ta ledningen genom Otto Weidman som tar skott utifrån och sätter dit 2-1. Johan Widh assisterar Christian Sandsund som sätter dit 2-2 med ett fint skott i bortre krysset. I slutet av perioden hittar Otto Weidman en fri Lukas Bernadsson på bortre stolpen som lägger in 3-2. Vid slutsignal drar Filip Björk på sig en utvisning.

Jönköping inledde perioden med spel 5 mot 4. Sirius spelar fint boxplay och lyckas freda sig. Robin Raske lyfter en lång pass upp till Simon Karlsson som väljer att spela Hannes Blomqvist som spelar tillbaka till Simon Karlsson som enkelt lägger in 4-2. Erik Storgårds blir lite för hetlevrad och åker på en utvisning, Jönköping trycker på med spel 5 mot 4 och Sirius lyckas freda sig ännu en gång. Daniel Stenlund får iväg ett fint skott utifrån och reducerar till 4-3 för Sirius. Sirius fortsätter att trycka på, i slutet av perioden drar Joel Nyström på sig en utvisning och Sirius får spela 5 mot 4. Billy Nilsson tar skott utifrån som Joakim Alvinder är nära att trycka in returen på.

Sirius inleder perioden med spel 5 mot 4, vilket Jönköping klarar. Slarv i mitten av Jönköping gör att Johan Eriksson är nära att göra sitt andra mål i matchen för Sirius. Hannes Blomqvist åker ut två minuter för slag vilket ger Sirius spel 5 mot 4. Filip Björk hittar mål utifrån men får sitt mål bort dömt. Kort senare spelar Filip Eriksson till Jakob Drews som sätter dit 4-4 för Sirius. Sirius tar över matchen och skapar vassa målchanser. Robin Raske gör en läcker dragning och får en fin chans att ge Jönköping ledningen men Tobias Steineck räddar för Sirius. Otto Weidman hittar Rickard Hessmer med en fin pass som sätter dit 5-4. Sirius väljer att plocka ut målvakten och trycker på i slutminuterna för en kvittering, vilket Jönköping lyckas stå emot.