#ibsilly-nytt
Foto: AC. Kårhag/Lindome IBK

Allsvenskt topplag har förstärkt med 4 spelare

ANNONS

Södra allsvenskans topplag Lindome IBK har förstärkt truppen inför slutspurten med fyra spelare. Man har bland annat värvat en SSL-spelare och värvat tillbaka en gammal spelare från seriekonkurrenten.

Lindome IBK är på väg mot en historisk prestation, för fyra säsonger sedan gick Göteborgslaget upp till allsvenskan för första gången. De två första säsongerna i den näst högsta ligan fick man slåss för sin överlevnad och den första säsongen tvingades man att kvala sig kvar och åkte då ur kvalet mot IBK Lund med minsta möjliga marginal, dock fick man sedan en gratisplats upp när det uppstod en vakant plats. Säsong tre så var man med och nosade i toppen och i år ligger man tvåa på samma poäng som Lund, med sex poäng ner till trean, och på väg mot ett historiskt kval till SSL.

- Serien är lång väldigt lång men visst har vi samma chanser som de andra fyra topplagen. Sista omgången kan bli en riktigt rolig tillställning, säger tränare Mikael Bernvid till Innebandymagazinet.

Vad har ni gjort för att gå från ett bottenlag till att bli ett topplag?

- Att bli ett topplag är inget som sker över en natt flera av tjejerna har jag och Anders Grundin tränat i flera år. Vi har varit med fyra lag på Innebandyfesten medans Stefan Karlholm och Nicklas Åshamn har jobbat med de äldre spelarna de första två åren i Allsvenskan. När vi tog över så hade vi en klar plan på hur vi skulle bli ett topp lag.

Hur såg den planen ut?

- Ökad träningsdos bättre närvaro, lyckade nyförvärv, spelare som växt och så vidare.  Sen att vi har släppt spelare till Pixbo(SSL), Kalmarsund (Allsvenskan), Linköping (Allsvenskan) och två till Lund (allsvenskan) talar bara om vilken talangfabrik vi har haft äran att vara verksamma i. En annan viktig faktor är våran mentala coach Lars Liljeblad han har jobbat med tjejerna i smågrupper under två års tid och det har gett resultat. Det jag vill komma fram till är att många bäckar små har tagit oss dit vi är idag. Sist men inte minst så är glädjen till innebandyn en stor faktor vi har roligt varje minut när vi träffas.

 Det är 8 tuffa omgångar kvar och IBK Göteborg och FBC Kalmarsund jagar 7 respektive 6 poäng bakom. För att få bästa tänkbara möjligheter under slutspurten har Lindome värvat in 4  nya spelare.    

- Andrea Sveder ska ut och resa och Anna Ekdal får inte ihop det med jobb och innebandy. Sen är vi alltid intresserade att ta in rätt tjejer. Vi vill bredda våran redan breda trupp. Vi går på tre femmor i varje match så länge som det går. Växjö borta och Lund hemma är de ända två matcherna som vi gått ner på folk. I helgen gjorde vi nio mål på åtta olika målskyttar så bredd är våran modell.

Två av nyförvärven har redan varit med och spelat lite Anna Svedman och Nova Vlasak men de andra två har man värvat från serie- och toppkonkurrenten Göteborg och från Pixbos SSL-lag. Det är Elise  Svarén och Amanda Lööv Miljevic. 

- Lööv Miljevic har varit på resande fot och spelade senast i Pixbo. En positiv spelare som tillför mycket både på och utanför planen på träningarna. Besitter en bra speluppfattning och vi kommer att ha mycket nytta av henne både offensivt och defensivt. Framförallt så får vi in ännu mera SSL rutin. Oklart när hon är redo för spel.

Svarén är en kämpe utan dess like en av våra bästa backar förra säsongen som bytte till Göteborg men längtade hem till tryggheten i moderföreningen igen. Hon har tränat sedan november med oss och spelat i Dam1an. Hon har börjat hitta tillbaka till formen som hon hade förra året.

- Svedman är en orädd spelare som gör det oväntade full av energi och ger alltid 100% har tränat med oss också sedan november och spelat i tre matcher totalt 60 minuter och gjort ett mål. Känner många i laget sedan tidigare.

- Vlasak är en mycket talangfull målvakt som vi har haft på dubbellicens sedan november. Vi har två målvakter på skadelistan utan Nova så hade vi inte legat där vi gör. Hon är en explosiv målvakt som har utvecklats enormt mycket det senaste halvåret då hon lämnade FBC Lerum för Floda IBK för att sedan ansluta till oss två dagar i veckan. Hennes fortsatta utvecklingsmöjligheter är enorma trotts att hon är född 2003 och inte spelat på seniornivå innan. Med träning av Agnes Lindblom och Linnéa Wall och ihop med Clara Lundgren så kan det bli hur bra som helst.



 


Den här artikeln handlar om: