Foto: Patrik Palm

Ska Skoghalls SSL-vändning komma i tuffa derbyt?

ANNONS

Jumboplacerade Skoghall ställs ikväll mot Karlstad i ett tufft SSL-derby - och det är en måstematch för jumbon.

Det vankas SSL-derby ikväll mellan Skoghall och Karlstad, och när Innebandymagazinet når Skoghalls tränare Jonas Kruse så sitter han inne i arenan som lite senare ska fyllas till max och njuter av lugnet före stormen.

- Det är ju förstås höjdpunkten på året. Det är ett jättearrangemang. Jag sitter i arenan nu, jag jobbar halvtid på marknadssidan när jag inte är tränare eller med på tv, så jag har varit här i arenan när det är tyst och lugnt och då tänker man på hur det ska bli ikväll. Det är en skön känsla och jag ser verkligen fram emot det. Fulla läktare tror vi och vi hoppas att vi kan slå publikrekordet på 960 personer. Det finns i princip inga sittplatser kvar och vi har 600 sittplatser, så en härlig känsla och förstås en jäkligt viktig match i många synpunkter, säger Jonas Kruse till Innebandymagazinet.

I höstas möttes lagen i ett historiskt första SSL-derby, och visst är det matcherna mot Karlstad som smäller lite extra högt.

- Det är en stor rivalitet naturligtvis. Det är mycket känslor och det ska vara det, derbyn är alltid roliga och det är där det oväntade händer. Det är mycket folk som är intresserade och det blir mycket prat, radiosporten är här och det är ett stort arrangemang. Det är många delar i det här som gör att det blir en underbar mix, men snart ska man vara coach också. Det får man inte glömma (skratt).

Och för Skoghall som är jumbo så är det lite av en måstematch som väntar nu ikväll.

- Det är ju lite av en måstematch, så är det naturligtvis. Och ett lag som vi som har vunnit i princip alla matcher förra året och får stryk i nästan alla nu.. det blir lite motsatt. Så det är klart att vi behöver en vinst för vårt självförtroende och för att få upp energin. Men det känns som att vändningen faktiskt kan komma ikväll. Vi har jobbat hårt för att få till en vändning och vi har ett bra flow i laget nu. Vi har högt i tak och vi har verkligen granskat varandra om man säger så, från spelare till tränare till upplägg. Allt har vi gått ett varv runt nu och när man gör det som lag och kommer ur det så kan man komma ur det jäkligt starka och där är vi, säger Kruse och fortsätter att berätta att laget övat på ett nytt försvarsspel:

- Vi satte ett nytt försvarsspel som vi jobbat med sen VM-uppehållet och det börjar sitta mer. Jag tycker redan mot Mora att det verkligen började släppa och vi började få till ett bättre spel. Det känns verkligen som att vändningen kan komma ikväll.

Taktiskt, vad tror du att ni behöver göra för att gå segrande ur det här derbyt?

- Vi ska fortsätta med vårt försvarsspel som blivit mycket tydligare och som laget tycker är bättre. Sen måste vi förstås få ordning på anfallsspelet som vi jobbat jättehårt med nu ett tag och där vi får till kontringarna bättre. Vi har jobbat mycket med att få fler avslut och få fler av dem på mål. Så anfallsspelet tror jag idag kommer vara det som avgör, försvarsspelet är bra men sätter vi anfallsspelet så tror jag det kan bli lite ketchup effekt.

Du kanske även vill läsa: Efter skadan - säsongen över för Skoghallspelaren