Foto: Simon Holmgren

Onyxikonens magiska milstolpe

ANNONS

Poängmaskinen Viktor Palm har varit trogen moderklubben Onyx i hela sin karriär. En trogenhet som belönades med en magisk milstolpe nyligen.

27-årige Viktor Palm har stannat kvar i Onyx hela karriären, förutom en kort utflykt till Balrog en månad, trots mängder av lockrop från SSL.  Totalt har det blivit 239 matcher i Herr1an och Allsvenskan i den orangea tröjan. För två omgångar sedan blev han först i klubbens historia med att nå 500 gjorda poäng. 219 mål och 284 assist är poängmaskinens facit vilket betyder att han snittar straxt över 2 poäng per match.

- Känns såklart både stort och väldigt kul att få komma upp i den siffran, framförallt i och med att jag har onyx som moderklubb och att jag blev först i klubben att göra det, säger Palm till Innebandymagazint.

Vilket av de 503 poängen kommer du ihåg bäst?

- Svårt att säga, men målet borta mot Lillån förra säsongen kanske då. Inte för att det var matchavgörande eller speciellt viktigt, men med en hel del flyt lyckades varje studs den sekvensen gå min väg och målet blev rätt snyggt.

Hur ser ditt vanligaste poäng ut?

- Det måste nog vara att jag får bollen i fickan och hittar en diagonal passning över till en rightskytt som sätter dit den. Har haft förmånen att spela med många bra rightskyttar som gett mig en del assistpoäng genom åren.

Poängfördelningen mellan mål och assist är hyfsat jämn men vågskålen tippar över med 65 assistpoäng mer.

- Är i grunden mer speluppläggare än avslutare och det är väl anledningen till att det blivit lite fler assist än mål. Har dock under senare år utvecklat mina avslut och har på så sätt blivit mer allround.


I klippet ovan kan ni se poäng 500.