Foto: Per Wiklund/Magnus C Lydahl

Har Växjös nya tränare några ess i rockärmen?

ANNONS

En väldigt tuff utmaning väntar ikväll för Växjös nya tränare.

Förra veckan lämnade Växjös huvudtränare sin post och då fick assisterande tränaren Johan Schönbeck ta över huvudansvaret och det firade han med att slå Visby på bortaplan i helgen. 

- Det känns riktigt kul, det var inte så här jag hade tänkt mig att det skulle se ut när säsongen började, men det finns ju tråkigare saker att göra än att vara huvudtränare i Superligan, säger Schönbeck till Innebandymagazinet.

Nu när du har tagit över, är det något som du vill ändra på?

- Jag har varit en aktiv del i det vi byggt upp så det är inget jag kommer att ändra på. Men det är lite småsaker som jag vill justera som vi håller på att fila på nu. Jag har bara haft tre träningar och en match på mig sedan jag tog över så det är inga revolutionerande ändringar och vi är dessutom mitt uppe i ett intensivt matchande utan så många träningar. Så det kommer finnas lite att jobba med under VM-kvalet för oss.

I helgen tog Växjö en bekväm 7-3 vinst mot seriejumbon, en första match som såg överkomlig ut på pappret men som Schönbeck hade lite blandade känslor inför.

- Det var absolut jätteskönt att börja med en seger. Men det var lite heaven and hell-känsla inför matchen. Att åka till Visby  och ha gott om tid tillsammans så blir det en riktigt bra helg för gruppen om man vinner. Men hade vi förlorat mot Visby som ligger toksist hade det inte varit en lika rolig helg.

Växjö ligger för närvarande på en sjätte plats i tabellen men man är i allra högsta grad iblandad i streckkampen runt slutspelsstrecket.

- Vi har sedan länge varit inställda på att det kommer bli en hård kamp att nå till slutspel i år. Vi är ett av fem lag som gör upp om de tre sista platserna känns det som och vi har bättre utgångsläge än de flesta av dem. Jag är övertygad om att det kommer bli en jämn fight ända in i kaklet.

Vilka fem lag är det som slåss om de sista slutspelsplatserna enligt dig?

- Det är ju vi, Dalen och Helsingborg som ligger över strecket på liknande poäng och sedan är det Linköping och Jönköping som jagar. Jag har svårt att tro att någon annan ska blanda sig i kampen runt strecket.

Med tanke på det så känns väl dagens match mot Helsingborg som häftig nöt att knäcka?

- Det är en superviktig match i slutspelskampen. Vi har varsin uddamålsseger denna säsong och vi vet att de har en jäkligt spetsig förstafemma som är produktiv och att de har en grym målvakt, som varit riktigt jävla bra mot oss. Så vi vet att vi har en hästjobb att göra idag och att vi måste ha ett stort tålamod. Helsingborg brukar inte komma till Fortnox Arena med ambitionerna att dra upp tempot.

Vad har du för magiska ess i rockärmen att dra fram ikväll då?

- Det finns inga magiska ess i min rockärmen...eller? Klart att en magiker inte avslöjar sina tricks. Jag kan dock avslöja att vi ska bygga vidare på det vi börjat nu. Vi har ett riktigt bra go och massor av energi, truppen har verkligen slutit sig samman efter allt som varit. Det var ett stort steg framåt både energi- och spelmässigt mot Visby senast och det är det viktigaste för oss nu att vi bygger vidare på det.        

Du kanske även vill läsa:
"Växjö är inte lika tunga som de varit tidigare"
Plus "Växjö är inte lika tunga som de varit tidigare"