SSL DAM

SSL-tränarens kritik mot domarna

ANNONS

Skoghalls tränare Jonas Kruse valde att rikta skarp kritik mot domarduon i gårdagens möte mot KAIS Mora efter två uppmärksammade situationer i den andra perioden.

Skoghall föll tungt under gårdagen mot KAIS Mora men efterspelet från matchen kom mycket att handla om domarna och två situationer i den andra perioden. För efter matchen valde Skoghalls tränare Jonas Kruse i en intervju med DT.se att rikta skarp kritik mot domarduon i den aktuella matchen efter de två uppmärksammade situationerna.

Först skadades nämligen Skoghalls Jonna Romestad efter en närkamp vid sargen där KAIS Moras Lisa Svarfvar tilldömdes en tvåminutersutvisning för hårt spel. Några minuter senare blev sedan KAIS Moras Anna Wijk tufft tacklad av Elin Gustafsson som fick en femminutersutvisning för förseelsen, och Kruse menar att domarna måste hålla en jämn nivå.

- Jag tycker att man skulle kunna byta på de här två. Det tycker jag är mer än femma än det vi åker på. Jag tycker att domarna måste hålla en jämn nivå oavsett vilket lag eller vilken spelare det är som blir drabbad. Och jag tycker inte att de gör det. Och det är inte första gången det här sker och jag påpekade det här före matchen, men de säger att det inte är någon skillnad. Men jag tycker att det är det, säger Jonas Kruse till DT.se

Kruse fortsätter och menar att det är skillnad på botten och toppen.

- Ja, det tycker jag att det är. Och när det blir en så duktig spelare som Anna Wijk eller till exempel (Johanna) Hultgren, som får en smäll, då blir det oftast en utvisning eller en femma. Och det tycker jag är fel. Och det avgör matchen i dag. Vi har tittat på situationen och det är ingen axel, det är ingen hög armbåge som de säger. Men okej, alla kan göra fel. Så är det.

TV: Se båda uppmärksammade situationerna i klippet ovan.