Foto: Per Wiklund

Faluns glada #ibsilly-besked

ANNONS

IBF Faluns fans fick en fin present igår när det blev klart att en av lagets yngsta stjärnor kommer bli laget trogen i flera år framöver.

Falufansen fick inte bara en seger mot Dalen igår att glädjas över utan man fick även glädjas över att Malte Lundmark även kommer bli kvar i Falun till och med säsongen 2022-2023.

-Det här är en oerhört viktig förlängning för IBF Falun och jag är väldigt glad att vi nått i mål med Malte. Vi påbörjade framtidens lag när vi förlängde med Emil Johansson i samband med Storvretamatchen och det känns verkligen som att vi är på rätt väg nu med Maltes signering, säger sportchef Rickard Hedlund och fortsätter:

- Jag brukar dela upp spelarna i två kategorier, behöva miljö eller vara miljö och Malte är verkligen vad jag kallar att vara miljö. Han klarar sig på egen hand med sitt fina skott, målsinne, snabbhet, passningsöga och han skapar en härlig miljö till de spelare laget som behöver det.

Huvudpersonen själv om signeringen:

-Jag är jätteglad över att stanna i Falun och det känns skönt att veta att jag stannar här de kommande tre säsongerna. Jag har varit i Falun i snart tre år nu och jag känner att jag har utvecklats bra här och att jag blivit en bättre och bättre spelare för varje år. Vi har ett riktigt bra lag här och vi skall göra allt vi kan för att ta tillbaka vårt SM-guld till Falun.

FAKTA

Malte Lundmark statistik

  • Född: 2001
  • Matcher i SSL: 94
  • Mål: 70
  • Assist: 34
  • Poäng: 104
  • SM-medaljer: 2 silver
Du kanske även vill läsa: Highlights SSL: Falun-Dalen 6-3 Den här artikeln handlar om: