SSL Herr
Foto: Christofer Axelsson

Kalmarsunds nya upplevelse

ANNONS

Kalmarsund hade aldrig tidigare slagit Pixbo Wallenstam i Superligan, men på lördagskvällen kom den första segern på fem försök.

Ja så har det ändå äntligen hänt. Ska det va ska det va 100% ... så låter första raden i en gammal dansbandsklassiker med Göteborgsanknytning. En textrad som passar in alldeles ypperligt på dagens match där Kalmarsund slog göteborgarna Pixbo efter en 100 procentig inställning.   

- En jättebra insats rakt igenom där vi bestämda oss innan matchen att det var dags att slå Pixbo. Vi har aldrig slagit dem innan så det var dags för det idag, säger Kevin Haglund till Innebandymagazinet. 

Hur känns det att det äntligen har hänt?

- Vi har aldrig tänkt att de är ett spöke eller något sådant. Första matchen denna säsongen var vi jättebra och skulle ha vunnit. Andra matchen kom vi in lite fel. Så vi har aldrig känt att de är ett oslagbart lag men det är klart att det var fantastiskt skönt att ta första segern idag och framförallt inför vår fantastiska publik.

Matchen var jämn från start till mål där det till sist var små marginaler som skiljde lagen åt. Men Haglund har en teori om varför det var Kalmarsund som vann med 8-6 och inte Pixbo.  

- Vi offrade oss och täckte sjukt mycket skott och vågade gå framåt mer än vad vi brukar i sista perioden när vi är satta under press. Men jag skulle säga att de täckta skotten och uppoffringen för varandra var det som avgjorde till vår fördel idag.

Haglund är lite blygsam för det var han som var den stora dirigenten och den största anledningen till att Kalmarsund lyckades besegra Pixbo. Haglund gjorde hattrick och spelade även fram till ett mål.  

- Det kändes bra och vår femma har spelat riktigt bra de sista matcherna och vi kommer till väldigt mycket lägen, så då känns det skönt att trycka dit dem.

Matchfakta 


 



Du kanske även vill läsa: Falun kommer två mot målvakten Highlights SSL: Falun-Dalen 6-3