Viktor Nystedt är en av två debutanter som får chansen i blågult under det kommande VM-kvalet.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Han får debutera i blågult under VM-kvalet

ANNONS

Om några veckor är det dags för herrarna att säkra platsen i VM 2020 - och en som ska hjälpa Sverige nå dit är backen Viktor Nystedt som får chansen att landslagsdebutera.

Tidigare under veckan offentliggjordes den svenska VM-kvaltruppen till det kommande VM-kvalet som spelas i månadsskiftet. Truppen innehöll två stycken debutanter där målvakten Viktor Kastengren från Växjö får chansen - och även Dalens löpstarka back Viktor Nystedt får nu chansen att göra A-landslagsdebut.
- Det känns jäkligt kul och det är lite det jag har kämpat för nu. Jag har ändå spelat i Superligan i sex år så det är väl det som har känts som nästa steg för mig för att liksom få någon sorts bekräftelse på att man gör något bra ute på banan. Jag har haft bra kontakt med Hill(Mikael, förbundskapten) och vad han förväntat sig av mig och vad jag behöver jobba på. Och nu tycker han väl att jag nått en gräns och får chansen iallafall vilket känns jättekul, säger Viktor Nystedt till Innebandymagazinet.

Vad har du för förväntningar annars på det kommande VM-kvalet?
- Vi vet ju vilket motstånd vi ska möta och det handlar mer för mig att visa att jag kan passa in i hur Sverige ska spela innebandy och visa att jag klarar av det. nu är det inte det högsta internationella tempot nu kanske men senare att jag bidrar med något som de ser kan användas mot toppnationerna när det väl ska avgöras.

På pappret är det ju inga toppnationer ni möter, hur viktigt blir det ändå att visa upp sig här?
- Jag försöker vara så ödmjuk jag kan och jag vet att det blir debut för mig och att jag kommer spela med bättre spelare än jag är van med. Så det gäller att förlita sig lite mer på de andra också men samtidigt inte gömma sig utan ändå visa att jag inte bara är där för att fylla ut utan även vara med och bidra, det är planen.

VM 2020 är annars landslagets stora mål det här året, och Nystedt menar att det skulle betyda mycket att få representera Sverige när man ska försöka ta tillbaka VM-pokalen från Finland i december.
- Det skulle nog betyda allt tror jag. Det är egentligen det som man siktar mot rent allmänt just nu. Man har sett två senaste VM:en på tv och det är tungt när vi förlorar, man vill ändå vara med och bidra på något sätt. Man har ett jäkla sug av den anledningen också samtidigt är det ens mål att spela stora mästerskap, så är det ju.
Den här artikeln handlar om: