Förbundskaptenens tankar om dagens truppsläpp.
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Förbundskaptenen om dagens truppsläpp

ANNONS

Mikael Hill berättar om sina tankar med dagens 20-manna trupp och han berättar även lite om de två debutanterna som blivit uttagna.

Förbundskapten Mikael Hill tog tidigare idag ut sin 20-manna trupp som ska representera Sverige i VM-kvalet som spelas i Fredrikshamn i månadsskiftet. Där kommer Sverige ställas mot Ukraina, Polen och Slovenien i gruppen sedan ytterligare ett lag i en placeringsmatch.
- Vi fortsätter på den inslagna linjen från 2019. Den här truppen innehåller betydligt mer etablerade spelare än i VM-kvalet för två år sedan, säger Hill och fortsätter:

- Vi har haft många spelare som har fått chansen att visa upp sig. Nu vill vi fokusera på dem vi har jobbat extra med. Men det finns självklart chans att slå sig in under årets gång, det är många spelare som står utanför den här truppen som fortfarande är högaktuella.

Sverige kommer givetvis vara storfavoriter och med allra största sannolikhet dansa sig vidare från kvalet. Men Hill menar ändå på att kvalet är viktigt ur flera olika aspekter.
- Det är en möjlighet att få jobba med gruppen både på och utanför banan. Vi kommer att lägga stor vikt vid våra tre-fyra träningar parallellt till matcherna. Vi kommer att köra på ganska hårt eftersom vi måste ta de tillfällen som finns för att förbereda oss inför VM. Det är det vi bygger mot, och nu har vi ringat in de spelare som vi tror på.

I truppen finns två A-landslagsdebutanter. Växjö IBK:s 20-årige målvakt Viktor Kastengren och IBK Dalens 23-årige back Viktor Nystedt.
- Kastengren har en väldigt stabil bakgrund från U19-landslaget där vi imponerades av hans nivå. Han gjorde en fin första säsong med Växjö i fjol. Det här är ett bra tillfälle att ge honom viktig internationell erfarenhet, eftersom han är med och slåss om två platser till VM i december.

- Nystedt har vi haft ögonen på honom genom scouting i SSL, men också via Guldsteget under ett par år och han har under den perioden utvecklats positivt. Han har en speed som gör honom väldigt spännande och som vi tror kan göra skillnad även internationellt.

Källa: Pressmeddelande


Läs även
Extra: Sveriges trupp till VM-kvalet
Den här artikeln handlar om: