Eric Björk såg inte vad som hände men han har hört Rokkas version av gårdagens uppmärksammade incident.
Foto: SSLPlay/Per Wiklund

Falutränaren om gårdagens uppmärksammade händelse

ANNONS

Faluns assisterande tränare Eric Björk ger sin syn på vad som hände igår.

Gårdagens stora snackis var incidenten när Faluns Patrik Rokka svingar sin klubba och träffar Jönköpings Filip Åkerblom på halsen. Rokka fick rött kort och fick lämna hallen. Innebandymagazinet har försökt få tag på Patrik Rokka och Faluns tränare Thomas Brottman utan att lyckas men assisterande tränare Eric Björk säger så här om gårdagens stora snackis:
- Ska jag vara helt ärlig så ser jag inte situationen, jag hade så mycket folk framför mig. Så jag har en väldigt passiv syn på det hela, säger Björk till Innebandymagazinet.

Har du sett situationen på video i efterhand då?
- Nej det har jag inte. Men om jag ska uttala mig om något så tycker jag att domarna hade det lite kämpigt med att vara matchförare, vi hade dem mot Sirius också och de hade det tufft då också. De är nya för i år eller i alla fall för oss för jag känner inte igen dem. Hade de lett matchen på ett bättre sett så hade nog hetsen uteblivit till stor del.

Se incidenten i klippet ovan.

Var det en hetsig match menar du?
- Jag upplevde att domarparet inte orkade hålla nivån uppe. De hade inte den mentalkondition för att döma i 60 minuter. Men de är nya och här för att se och lära så det får vi ha förståelse och acceptens för. Jag är så klart färgad i frågan men jag upplevde det som om Jönköpingbåset står och skriker i 30 minuter av matchen och det blir en grinigare och grinigare matchbild. Framförallt är det Jönköpingsspelarna som påverkas och blir tröttare och kommer in senare i situationerna och de spelar mer och mer osjysst fram tills dess att situationen sker.

Björk menar på att Jönköpings ledarstab låg bakom att matchen blev grinigare än vad den borde varit.
- De byggde upp en hets från början av andra perioden, de var i samband med att vi började äga matchen och då kände de väl av att det var kämpigt för dem. Då växte nog en frustration hos dem att de aldrig fick tag i bollen eller fick chansen att komma in i matchen. Men det får de uttala sig om varför de blev så hetsiga detta är ju min upplevelse av matchen och det är klart att jag är färgad i frågan.

Hur mycket upplevde du av situationen med Rokka och Åkerblom?
- Det blir lite ruff framför deras mål och sedan ser jag inte så mycket mer av vad som sker mer än att Jönköpingsspelaren åker i backen och att det är flera spelare som är där bland annat målvakten som står och viftar lite.

Rokka berättade efter matchen vad som hänt och bad om ursäkt till laget.
- Rokka var väldigt ångerfull efter matchen och bad om ursäkt inför oss och han uttalade sig om att han blev knuffad av deras spelare så att han tappade balansen och att han sedan fick hjälp med att få upp fart på klubban av knuffen. Sedan var det inte alls meningen att han skulle vara där uppe och vifta. Men du får fråga honom mer om vad som hände, han var som sagt djupt ångerfull efter matchen.

Har ni i tränarstaben diskuterat några disciplinära åtgärder?

- Nej det har vi inte. Han vet att han gjorde fel och det är aldrig försvarbart att dra på sig en femma och ett rött kort. Men han vet om att han gjort fel och sedan är det ingenting mer med det.

Läs också:
Jönköpingsspelaren om gårdagens stora snackis
TV: Rött kort på Faluns spelare
Heta diskussioner efter gårdagens snackis