Småland P16 vann straffdramat mot Östergötland och knep guldet i SDF-SM 2020.
Foto: Ludvig Gustavsson
Landet runt

Straffdramatik när Småland P16 vann guld i SDF-SM

ANNONS

Efter en mållös förlängning krävdes en straffläggning för att kora P16-vinnaren i SDF-Sm 2020, och väl där visade Småland kyla och tog hem guldet.

Det blev dramatik på hög nivå när Småland P16 vann guld i SDF-SM 2020. Likaläge vid slutsignal tvingade fram en mållös förlängning innan Småland sen kunde knipa guldet på den efterföljande straffläggningen.
- Helt overkligt tycker jag. Ett taskigt gruppspel där vi går vidare på ett mål i målskillnad liksom och sen vänder vi och vinner. Vi har höjt oss som bara den, säger Smålands Gabriel Erol till Innebandymagazinet.

Berätta dina tankar om finalen.
- De tar ledningen med 2-0 ganska tidigt, och då börjar det skaka i oss lite men vi tänkte att det är långt kvar och vi vet att vi har gjort det innan. Så det var bara att försöka ta bort nerverna och gå in och göra det vi är bra på så vänder vi.

Men Östergötland återtog kommandot med bara minuter kvar då man satte 3-2. Men då visade Småland styrka och kvitterade bara sekunder senare och Erol menar att man aldrig hann känna några nerver.
- Nej man har så högt adrenalin på slutet så jag tror inte någon hade några vidare nerver då.

Vad är det som gör att det är ni som står här idag med guldet?
- Dels är vi ett jäkla gäng där alla trivs med alla och sen hade vi bestämt oss när vi tog oss vidare från kvarten att vi skulle gå hela vägen, och det gjorde vi så det var jäkligt skönt.

Läs även
Matchfakta: SDF-SM final P16 Småland-Östergötland 4-3 e.str.
Den här artikeln handlar om: