Täby inledde det nya året med att besegra Karlstad med 7-2 på hemmaplan.
Foto: Magnus C. Lydahl

Täby tog revansch - och siktar nu mot Champions Cup

ANNONS

Det var inget snack när svenska mästarna Täby tog emot Karlstad på hemmaplan. 4-1 efter två perioder blev till slut 7-2 när Täby fick revansch från premiärförlusten.

Dagens enda SSL-match spelades mellan Täby och Karlstad, och det var hemmalaget Täby som gick segrandes ur matchen när man vann med 7-2. Segern innebar också att Täby nu fick revansch på Karlstad efter premiärmatchen den här säsongen som Karlstad vann.
- Det var en ganska rolig match. Vi spelade mycket bättre idag än vi gjort tidigare fighter tycker jag. Vi pumpar på och gör det vi ska göra, säger Täbys Lisa Carlsson till Innebandymagazinet.

Det här med att ni förlorade premiären mot dem, var det något ni pratade om inför matchen och var det någon sorts extra tändvätska idag?
- Jo men det kan man säga, klart vi hade det i åtanke och ville ha revansch. Det blev en extra tändvätska att ta tre poäng och man vill alltid vinna och har man torskat det tidigare mötet så vill man vinna extra mycket.

TV: Se när Täby inleder målskyttet hemma mot Karlstad


Täby var annars i förarsätet målmässigt i nästan hela matchen, och Carlsson menar att det kändes som laget hade bra kontroll på motståndarna idag.
- Det kändes stabil och lugnt genom hela fighten. Karlstad är ett lag som också försöker spela sådär men jag tycker att vi hade bra kontroll på dem över sextio minuter. Riktigt bra för oss inför helgen som kommer och när vi reser iväg på Champions Cup.

Hur går dina tankar inför nästa veckas Champions Cup?
- Det ska bli jättekul. Jag har aldrig spelat det förut så det ska bli en rolig upplevelse att få vara med och lira mot lite internationella klubblag också.

Men man har inte lagt något extra fokus på Champions Cup utan har istället fokuserat på seriematcherna och spela ihop laget.
- Nej vi har försökt fokusera på de matcherna som vi hade kvar i serien men också att spela ihop oss och vara så bra förberedda som möjligt inför helgen, och det tror jag vi ska vara nu också. Förhoppningsvis iallafall.

Hur gärna vill ni inleda det nya decenniet med ett guld?
- Väldigt gärna. Det finns inget annat på kartan än att vinna det där.