FBC Bollnäs nyårsbomb har vunnit 4 SM-guld, 2 SM-silver och 3 SM-brons.
Foto: Per Wiklund och FBC Bollnäs

Extra: #ibsillybomb i Herr1an

ANNONS

Tabelltvåan i Herr1an Norrland har under juluppehållet förstärkt laget med en fyrdubbel SM-guldmedaljör.

FBC Bollnäs bjöd på en riktig nyårsbomb när man på årets sista dag presenterade en fyrfaldig svensk mästare som nyförvärv. Det är Ciya Hajo som efter 11 säsonger i SSL med Falun som återvänder hem till Hälsingland och spel i Herr1an med Bollnäs. Under sina 11 säsonger i Falun har Hajo vunnit 4 SM-guld, 2 SM-silver och 3 SM-brons.
- Det var i huvudsak Mattias (sportchef) som lyckades med detta. Ciya och Mattias är lika gamla och barndomsvänner. Men den stora anledningen är att Ciya har ett stort hjärta och vill ge något tillbaka till innebandyn i Hälsingland, säger Bollnäs tränare Andreas Asp till Innebandymagazinet.

Vad betyder det för laget att få en en sådan meriterad spelare som Hajo?
- Det här betyder supermycket. Vi ska förhoppningsvis spela kval i Mars/April och Ciyas erfarenhet från avgörande matcher blir viktig där. Ciyas karaktär och attityd är ett unikum i innebandy-Sverige, så det innebär också att våra ungdomar som kollar på matchen får en vägledare.

Vad har du för förväntningar på Hajo i Bollnäströjan?

- Förväntningarna är att Ciya ska in och göra sin grej och vara sig själv, vi har inga andra förväntningar.

Efter 13 spelade omgångar ligger Bollnäs tvåa i tabellen, en poäng bakom Hudik/Björkberg som åkte ner från allsvenskan inför denna säsong. Trots att laget bara förlorat en match första halvan så är inte Asp helt nöjd med lagets insats utan han han har höga förhoppningar på den andra halvan.
- Helt okej med 10 vinster och 1 förlust får man lov att säga. Första halvan är dock inget att hurra för, det är i andra halvan av säsongen det avgörs och då vi ska vara som bäst.