Det här gänget ska spela Storvretacupen för fjärde gången.
Foto: Täby FC F06 Gribby
Landet runt

Täby F06: Därför valde vi Storvretacupen

ANNONS

Täby FC har två olika F06-lag. Den här säsongen väljer man att skicka det ena laget till Storvretacupen, och det andra till Gothia Cup.

Kalle Anrell, tränare i Täby FC F06 Gribby, berättar varför de valde att spela i Storvretacupen i år igen - även om man var nära att välja Gothia istället.
- Vi spelar i flera serier i Stockholm och stöter därför på samma lag väldigt ofta, men i Storvreta som är en fantastiskt rolig turnering får vi chansen att möta lag från andra delar av Sverige och ibland också något internationellt inslag. Cupen är också mycket välorganiserad och har bra domare. Jag tror att det här är fjärde gången som vi är med, även om vi till i år allvarligt övervägde att byta till Gothia Cup, säger Kalle Anrell till Innebandymagazinet.

Hur långt tror du ni kan gå i cupen i år?
- Vi siktar på A-slutspel och väl där kan allt hända. Det man kan vara säker på är att Täby FC F06 Gribby kommer att spela en offensiv innebandy med mycket mål. Förra året hamnade vi i en tuff grupp i F06L och fick spela B-slutspel. Det gick riktigt bra och vi fick till slut åka hem till Täby med en buckla för segern i B-slutspelet.

Vilka andra lag ser du som favoriter att gå långt?
- Det finns många duktiga lag som anmält sig till F06 i år, och nu när vårt systerlag Täby FC F06 Skarpäng som vann F06S förra året väljer att spela i Gothia Cup istället öppnar det för många andra lag som ligger nära deras höga nivå. Ersmark och Rönnby är två av de starkaste lagen vi mött som nu hamnat i samma grupp. Sedan spelar Bele Barkarby också en intensiv innebandy som är jobbig att stå emot. Sedan gick ryska Iskra bra förra året, men vilket lag de ställer upp med i år är ju omöjligt att veta.

Den här artikeln handlar om: