Adam Berglund spelar en match till för Helsingborg, sedan flyttar han hem till Umeå. Nästa klubbadress är inte officiell, men Dalen eller Team Thorengruppen är en mindre vågad gissning.
Foto: Adam Troy

Nyförvärvet lämnar Helsingborg - flyttar hem

ANNONS

Superligalaget Helsingborg tappar en av sina bästa spelare.

Nyförvärvet Adam Berglund har varit en av Helsingborgs bästa backar och spelat i förstafemman. Nu är det klart att det blir en hemflytt till Umeå för 29-åringen. Orsaken: Hemlängtan.
- Vi hade från början en muntlig överenskommelse om att om han vill flytta hem så var det aldrig något problem. Sedan hoppas vi så klart aldrig att någon ska längta hem, men vi visste att det kunde bli så. Det är ändå en bra bit mellan Umeå och Helsingborg. Vi har haft en bra dialog hela tiden, säger tränaren Niklas Pålsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det är så klart väldigt tråkigt. Han är otroligt bra både som spelare och person. Vi hade väldigt gärna haft kvar honom i laget. Samtidigt får man ha respekt för att det finns en människa bakom.

Kommer ni värva en ersättare?
- Nej, vi kommer inte ta in någon. Vi känner att vi har en bra trupp fortfarande och räknar med att någon annan kan axla hans roll på den positionen. Men jag vill vara tydlig med att det är ett stort tapp. Vi tappar en spelare som har varit med länge, den stabiliteten och rutinen är svår att ersätta.

Adam Berglunds sista match blir borta mot Visby på onsdag nästa vecka. En match som blir tuff, menar Niklas Pålsson, även om det är jumbon man möter.
- Det blir spännande att möta Visby på bortaplan. Jag var där två gånger när jag tränade Jönköping. Det är alltid en tuff bortamatch, de har bra tryck i hemmapubliken där. Det kommer var viktigt att vara ödmjuka och att vi ger 100 procent, annars blir det en jobbig match. Jag såg deras match mot Warberg igår och det känns som de är bra nu. De har hittat sitt sätt att spela. Det blir sjukt viktiga poäng för dem i bottenstriden också.