Jönköping och Dalen drabbar samman ikväll klockan 18.30 i Jönköpings idrottshus.
Foto: Adam Troy

Fyra raka förluster - ska Jönköping bryta förlustsviten nu?

ANNONS

Förlust mot Storvreta, Falun, Sirius och Mullsjö är Jönköpings fyra senaste matcher när man ikväll ställs mot Dalen hemma i Jönköpings Idrottshus. Och det är en match där man vill försöka göra en bättre start och bryta förlustsviten.

- En tuff match precis som alla matcher är i den här serien. Vi är i en period nu där vi ställs inför flertalet tuffa motståndare, säger Jönköpings tränare Mickael Fredriksson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- En tuff match men också en match mycket möjligheter tycker jag.

Du nämner mycket möjligheter?
- Framförallt att vi får spela på hemmaplan igen där vi vet att vi har spelat bra under året och presterat en bra innebandy. Det är stimulerande och inspirerande att spela på hemmaplan för oss, så vi känner oss segervissa inför kvällen.

Jönköping kommer annars till kvällens match med fyra raka förluster i bagaget, men det är ingenting man lägger speciellt mycket fokus på.
- När det är så pass mycket matcher på kort tid så är det lätt att rada upp mycket förluster eller mycket vinster. Vi lägger inte så stor vikt vid att vi har fyra raka förluster utan det är mer att spelet kanske inte varit det bästa den senaste tiden och vi behöver höja oss.

Har ni pratat om att göra något annorlunda ikväll för att bryta förlustsviten, eller hur har snacket gått?
- Det är väl egentligen att få lite tålamod i saker och ting, sen självklart tittar vi mycket på hur vi startar matcherna för det är det som varit problemet och framförallt i de senaste två omgångarna att vi hamnar i ganska stora underlägen ganska tidigt. Tjusningen i den här sporten är att det kan gå väldigt snabbt att vända men man hamnar i en uppförsbacke direkt som är jobbig. Det är bättre att från start hålla det så jämnt som möjligt eller vara i förarsätet.

Vad behöver ni göra ikväll för att plocka tre viktiga poäng?
- Dalen är ett väldigt skickligt lag, det visar tabellen och det visar det spelet som de gjort mot lagen tidigare i serien. Det kommer bli jäkligt viktigt att vi är disciplinerade med boll och inte tappar boll på fel ytor mot Dalen, de är ett av seriens bästa kontringslag. Det är framförallt den största delen, vårat spel med boll och att vi är disciplinerade. Sen någonstans att vi vågar släppa till för vi vet att vi har ett bra spel med boll och vi vet vilken nivå vi kan besitta, att våga ta fram det blir viktigt.