"Är det någon som får slå mina rekord så är det Anna."
Foton: Calle Ström/IFF
Landslaget

Emelie Lindström: Hatten av och grattis!

ANNONS

Hälsningen från den tidigare rekordinnehavaren till den nya. Nu är Anna Wijk poängbäst i svenska landslaget - och VM - genom tiderna.

Anna Wijks assist till Moa Gustafsson innebar inte bara 2-0 mot Lettland. Det var hennes 182:a poäng i svenska landslaget, vilket gör henne etta på poängtronen genom alla tider. Det tidigare rekordet hade Emelie Lindström på 181 poäng.

Men inte nog med det. Samma assist innebär även att Anna Wijk nu har gjort flest poäng i VM-historien. Inför kvällens match stod hon på 73 poäng, lika många som Emelie Lindström. Med samma assist slog hon alltså två av Lindströms prestigefyllda rekord.

TV: Se när Anna Wijk slår dubbla rekord här

Emelie Lindström skickar här sin grattishälsning:
- Rekord är till för att slås och som jag sagt tidigare, är det någon som får slå mina rekord så är det Anna. Hon är en spelare som likt mig själv gillar att slå fina passningar och hellre lägger en macka än att göra mål själv. En spelare helt i min smak med andra ord! Så hatten av och grattis!

Lindström vann fyra VM-guld under sin landslagskarriär; 2007, 2009, 2011 och 2013. Därefter har Sverige tagit ytterligare två guld, och nu går man för ett sjunde raka.
- Jag har sett båda Sveriges matcher och Finlands första. Gruppspelet ser ju oftast alltid väldigt bra ut. Men det gör det extra spännande nu att de senaste två finalerna gått till straffar! Finland med systrarna Kauppi i superform känns riktigt vassa, säger Emelie Lindström.

Hur tror du det går?
- Jag tror så klart på guld, något annat kan man inte göra eftersom Sverige har sex raka guld!

Topp 10: Flest poäng i landslaget
1. Anna Wijk, 185 poäng
2. Emelie Lindström, 181 poäng
3. Emelie Wibron, 152 poäng
4. Hermine Dahlerus, 126 poäng
5. Karolina Widar, 126 poäng
6. Josefina Eiremo, 109 poäng
7. Amanda Delgado Johansson, 104 poäng
8. Sofia Joelsson, 104 poäng
9. Johanna Ekeroth, 103 poäng
10. Helena Lindberg, 101 poäng
Victoria Wikström, 101 poäng
Den här artikeln handlar om: