Kevin Haglund i kamp med Jens Milesson i förra mötet lagen emellan.
Foto: Christofer Axelsson

Ska Kalmarsund lyckas med något man aldrig tidigare gjort?

ANNONS

Idag möter Kalmarsund Pixbo Wallenstam för andra gången denna säsong och frågan är om Kalmarsund ska lyckas med något helt nytt?

På tre tidigare möten i Superligan har Kalmarsund aldrig lyckats med att vinna över Pixbo Wallenstam, ska det bli fjärde gången gillt idag?
- Det har varit tighta matcher mot Pixbo, vi gjorde en fin insats senast mot Växjö i 59 minuter och trots förlust får vi ta de positiva bitarna och rida vidare på den vågen. Det har varit små detaljer som avgjort i tidigare mötena mot Pixbo men jag tror det blir vi som går vinnande ur dagens drabbning, säger Kevin Haglund till Innebandymagazinet.

Vad talar för att ni skulle lyckas med det för första gången?

- Vi har en positiv trend trots några förluster på senaste tiden. Vi har byggt om från grunden och hittat en helt annan känsla i gruppen som jag tycker fortsätter utvecklas till någonting mer och mer positivt för varje dag som går. Vi gjorde en kass match senast i Göteborg men vi kommer med en helt annan trygghet och energi till mötet denna gång.

Du är inne lite på det, jag tänker på förra mötet som Pixbo vann med 5-4 och er tränare Brinkmann sågade både er och Pixbos insats längst fotknölarna.

"Vi gör en otroligt dålig insats, jag vet inte vad jag ska säga, det var en riktigt deprimerande match. Vår insats var under all kritik men Pixbos insats är precis lika dålig. Det kändes som inget lag ville vinna idag. Det brukar ju gnällas över att det är lite folk här men idag var det ju ett par hundra iallafall. Men jag förstår att de inte kommer tillbaka för det här var riktigt, riktigt blekt."


Vad tror du att vi får se för matchbild idag?
- Det var en avslagen match och väldigt trött tillställning rakt igenom senast. Det kändes knappt som en träningsmatch då det var helt dött i hallen. Jag tror dock på en tillställning med mer energi och fart från båda lagen men precis som tidigare möten lär det vara små detaljer som avgör och där ska vi försöka sudda ut så många misstag som möjligt.

Haglund är inne på sin andra säsong i Kalmarsund och han går emot en rekordsäsong för egen del. I debutsäsongen gjorde han totalt 19 poäng fördelat på 15 mål och 4 assist. I år har han bland annat breddat framspelningsregistret och efter halva säsongen har han redan gjort 15 (8+7) poäng.
- Det har känts helt okej, jag känner att jag har hittat en högre lägstanivå än förra säsongen vilket kan ha att göra med att jag hittat en annan trygghet och hunnit landa på ett annat sätt i Kalmar. Förra säsongen var allting så nytt. Jag känner dock att jag har mer att ge produktionsmässigt och strävar efter att gå ännu rakare på mål och komma till fler lägen. Där måste jag steppa upp.